Въпрос за редирект

SoulReaver

Active Member
Здравейте, колеги.

Не успях да намеря подобна тема и за това пускам нова, надявам се да ми помогнете. Ситуацията е следната:

1. Имам фирмен сайт в една ниша, който е на около 3 години и с много добри позиции по ключовите му думи.
2. Същата фирма се пререгистрира и сега има нов сайт за дейността си, на различен домейн.

От мен се иска да пренасоча стария домейн към новия и точно тук идва питането ми как да го направя. Удачно ли е да използвам 301 редирект на всички страници от стария и да ги пренасоча към главния домейн на новия сайт? С това ми се струва, че ще си вкарам автогол и стария сайт ще изгуби позиции.

Искам да го направя така, че стария да продължи да стои на същите позиции (редиректа да не му се отрази), а същевременно коректно да пренасочва посетителите от всички линкове към новия сайт. Надявам се правилно се изразявам.

Благодаря предварително на отзовалите се.

Поздрави!
 
От: Въпрос за редирект

При местене на сайт на друг домейн от Google препоръчват да се ползва 301. Тук можеш да прочетеш малко повече. Има и видео (не съм го гледал). Дано да е било полезно.
 
От: Въпрос за редирект

Благодаря ти, но няма да сменям домейна на стария сайт, искам просто да го пренасоча към новия по начин, по който ще запази сегашното си класиране.
 
От: Въпрос за редирект

Аз лично не разбрах въпроса. Редиректа означава, че стария сайт изобщо няма да се отваря (при зареждане на адреса, ще се отваря новия сайт) и съответно, изобщо ще изчезне от индекса. Ако го редиректнеш, новия сайт ще получи повече от 90% от силата на стария, т.е. ще се пренесе линк джуса. Обикновено това означава, че може да очакваш прибилизително ранкване като стария.

Ако съм те разбрал правилно, невъзможно е да пренасочиш домейна и страниците към друг сайт, и да запазиш позициите му.

https://support.google.com/webmasters/answer/93633?hl=bg
 
От: Въпрос за редирект

Аз не се бях изразил много правилно, но вече ми стана ясно. Благодаря за което.
 

Горе