Въпрос за система за коментари

WinKam

Active Member
Здравейте,

интересува ме мнинеие, коя е по-добра система за коментари за търсещете машини:
Facebook коментари или Disquse?
На различни мои сайтове ползвам и двете, но си зададох въпроса, дали коментарите написани в коя де е от двете системи остават видими за ботовете?
Не съм запознат с работата при обхождане на машините и затова търся мнения на по-запознати и особено хора, които имат опит с тези две системи да споделят!
 
От: Въпрос за система за коментари

И аз съм се чудил, защото в повечето сайтове са такива, но пък за БГ мисля че ФБ ще е по добре. По-добре е да има повече коментари а за БГ с ФБ ще имаш повече, сам си преценяй. А то с робота кой е запознат, дори и тези които са го правили вече не го познават
 
От: Въпрос за система за коментари

Снощи махнах Disqus коментарите на едният ми сайт и сложих Фесбук. Мното по-бързо се зареждат. И двете системи се зареждат от отдалечен сървър и увеличават времето за отваряне на страницата. За България май Фейсбук коментарите са по-предпочитани. А иначе Disqus имат повече опции и са по-лесни за менажиране. Но след последните ъпдейти много претрупаха скрипта с ненужни опции и утежниха отварянето му. Времето за зареждане на фейсбук коментарите според моите наблядения е наполовина по-малко. За сега ще оставя тях.

Иначе мен ме интересуваше, кои са по-видими за ботовете на търсещите машини, но порових в нета и попаднах на няколко статии. Който го вълнува може да пише в търсачката:

facebook comments vs disqus

Има няколко добри статии подкрепени мнения на хора и с примери.
 

Горе