Въпрос за статия и класирането й

canopus

Active Member
Става въпрос за статия която съм преразказал, допълнил и според Адвего-то е 100 % уникална. Качих я на сайт който е на 1-2 седмици с 3-4 статии в него за сега. Статията е индексирана, но когато копирам някое произволно изречение от нея и направя търсене в гугъл го няма в резултатите.. Е, има и някои произволни изречения, които излизат, но в повечето случаи ги няма. При положение, че на първите места понякога няма и нищо подобно.. излизат резултати с 1-2 думи съвпадение от цялото изречение.
Какъв може да е проблема според Вас ? Дали е защото сайта е нов и няма нито един линк към домейна или нещо е наказан още в самото начало макар, че няма за какво..
 
От: Въпрос за статия и класирането й

Предполагам, че Гугъл все още не е почнал да обхожда сайта по-често (3-4 статии не са нещо, заради което ботовете ще се морят всекидневно), а не че е проблем самата статия.
Но ако държиш именно на нея и искаш да ти я проиндексира по-бързо, просто пусни линк към статията в twitter.
 
От: Въпрос за статия и класирането й

Да, но статията е индексирана, т.е. трябва всичко да си й е наред и ако се копира част от нея би трябвало да си излиза..
 
От: Въпрос за статия и класирането й

Да, но статията е индексирана, т.е. трябва всичко да си й е наред и ако се копира част от нея би трябвало да си излиза..

Пусни URL на статията на ЛС, за да може да се даде по-конкретен отговор (кое е индексирано, как е индексирано, какви позиции има и т.н.). Или питай гледачка на кафе.
 
От: От: Въпрос за статия и класирането й

... Получих линка, 10x.

Не забелязах някакви технически проблеми със сайта или в кода на страницата. Има доста правописни грешки и, когато се въвеждат пасажи от съдържанието й, Гугъл препоръчва търсене с друг текст и дава резултати с препоръчаните вместо с написаните, но това е друга тема.

Най-вероятната причина е бързобот. Взел е адреса на страницата от сайтмапа в роботса или GWT, но още не я е включил в текстовия индекс. До ден-два всичко ще е наред.
 

Горе