Въпрос за шаблон

eniza

New Member
Здравейте,
Напоследък виждам много интересни шаблони за Блогър, като този http://demo.mybloggerthemes.com/2017/01/newstopia-blogger-templates.html
Опитът ми с шаблоните е минимален, а настройкитете на подобни - изключително сложни за мен, ми се струват невъзможни. Поне от първите неколкочасови проби.
Затова искам да попитам.
Първо - дали някой е ползвал този или подобни по-сложни шаблони и може ли да сподели как работят, дали всичко е нормално като на демото? Дали някой може да помогне за настройките - възмездно? Приемам и всякакви съвети, но не знам дали ще мога да ги приложа. Явно съм доста тъп, защото 3 пъти гледах видео как един китаец настройва Ideasmag за 10 мин., а аз не мога да се оправя.
В същото време имам проблеми с един хостинг доставчик за един пробен сайт,, на който няма почти нищо, и който с удоволствие бих прехвърлил на Блогър. Така или иначе ще го трият.
Поздрави
 
Нещо публикувано има - колкото да се види как ще станат шаблоните. Нищо важно. На практика имам блогче на блогпост, за което отдавна съм купил домейн, но той си стои неизползван. Имам и втори домейн, който в момента е на пробен WP сайт на 20 дена, който трябва да изтрия и евентуално възстановя на хостинга на жена ми или и него да сложа на блог в Блогър. Ако мога да се оправям с шаблоните в Блогър ще се откажа от WP.
 
Ръчкай навсякъде - ще се оправиш. Казвам ти го като човек, който няма много опит, но каквото съм искал съм откривал как става (макар и само пробно, за сега) - за Блогъра специално...
 
аз съм ползвал от тези и съм доволен btemplates.com

дай да ти видим блога и какво искаш да стане точно
 
И аз съм готов да ти окажа помощ, както колегата каза дай сайта и напиши какво точно искаш.
 
Здравейте,
Благодаря на озовалите се. Наистина имам нужда от помощ, но и аз не знам как точно може да стане.
Ще карам подред.
Доста се чудех как да пусна тук т.н. блог, защото не е за показване, ще падне смях. Но като искам помощ, няма как - това е.
Моля, не се задълбочавайте в текстовете. Нямам конкретна идея какви ще бъдат в бъдеще, може би нещо подобно, надявам се, по-смислено. Не става въпрос и за комерсиализация. Приемете, че един пенсионер, който е писал години подобни неща, иска да продължи да пише някъде.
Сега успях и да направя нещо важно – сложих му собствен домейн, което за моите възможности е много. Резултатът е добър, но още не знам, дали Гугъл го отчита. Посещения няма.

Намерил съм и шаблон, който практически не изисква особени настройки. Етикетите сами си станаха категории. Някак си текстовете не се визуализират лошо. За SEO, някакви опитимизации, въобще не мисля, преди това има нужда от много оправяне.

Както вече писах, видях, че има шаблони, които стоят много по-добре. Текстовете, са групирани по някакъв начин. Обаче като кача шаблона, който посочих в началото на темата, става каша. Като натисна редактиране на Featured или Ad Widget ми излиза един прозорец, с който не знам какво да правя. От код не разбирам. Знам, че съдържанието е определящо, но и формата има голямо значение.

Затова отново питам дали някой може да помогне с настройките на този шаблон на скромното ми блогче? Въобще как стават настройките на подобни – по-сложни шаблони. Има ли някъде в нета напътствия? Приемам всякакви съвети, критика и помощ.
Може да пишете и на eniza в abv
Поздрави
 
Последно редактирано:
Аз мога да ти окажа помощ с настройките. Дори и да преведа на български някои неща. Пиши лично съобщение тук, а ако нямаш права за това посети сайта в подписа ми, там имам страница за контакти, както и горе в дясно линкове към социалните мрежи.

Съжалявам за закъснелият отговор!
 
Привет,
Намерих човек, който ми помогна изключително много и реши проблемите. Направеното от iliqnktz, надмина очакванията ми. Даде ми и много ценни уроци и напътствия.
Сърдечни благодарности.
Поздрави
 
Привет,
Намерих човек, който ми помогна изключително много и реши проблемите. Направеното от iliqnktz, надмина очакванията ми. Даде ми и много ценни уроци и напътствия.
Сърдечни благодарности.
Поздрави
Изключителен клиент, препоръчвам с две ръце!
 
Много се радвам, когато видя такива теми. Започна с въпрос, появиха се питания от други хора, с цел изясняване на проблема. След това имаше предложена помощ от страна на потребител и накрая решение и взаимни благодарности. Ето това е пример за цивилизован форум.
Браво колеги! Вдигнахте ми настроението.
 

Горе