Въпрос за .bg домейн

TheChancer

New Member
Може ли домейн, който е регистриран като "незащитен" да стане "защитен" по такъв начин, че да не може да бъде отнет. Оказа се, че има фирма със същото име.

"Защитаването" през registrator.bg сигурно ли е, че в последствие тази фирма няма да може да отнеме домейна.

Изобщо ако домейн е "защитен" може ли да бъде отнет?
Някакви съвети?
 
От: Въпрос за .bg домейн

Според мен, веднъж защитен домейнът не би трябвало да може да бъде отнет от теб :)
 
От: Въпрос за .bg домейн

От регустър.бг няма да ти разрешат да регистрираш защитен домейна, ако не представиш основателна причина за защита. Име на фирма, бранд, партия, обект. и т.н. Но по въпроса ти има спорен момент, защото позволяват името на домейна да не е 1:1 с името на фирмата. Примерно фирмата се казва "Фирма Мирма" и по тяхните правила може да създадеш защитен домейн с име firma-mirma.bg, firmamirma.bg, дори и съкращения и абривиатури, които са съвсем различни домейна. Най-добре да им се обадиш да им обясниш случая ти и те да ти обяснят какво е най-добре да направиш. Защото те като едни монополисти могат да решат, каквото си искат и както им дойде при евентуално арбитриране. Също така прочети и правилата им там са долу горе описани нещата.
Не съм чувал до сега за отнет защитен домейн от областта .бг.
п.с. И много винмавай при регистрацията, че при тях няма такова понятие като "редактиране на данни".
 
От: Въпрос за .bg домейн

Благодаря, ще им звънна. Но исках да видя други мнения първо, за да знам ако ме забиян нанякъде какво да правя и питам. А доколко "защитената" регистрация на Registrator.bg е наистина защитена и сигурна? Някъде четох, че не правят фирма и не защитават марка .. предполагам не правят и другите, в крайна сметка ако не отговаря на нито един от критериите на Регистър.БГ за защитен домейн как може да съм сигурен в това, което предлагат.
 
От: Въпрос за .bg домейн

Няма как да си сигурен. Това са монополисти, каквото кажат те това е. Както ел. компаниите, ВиК и Топлофикация ...
 
От: Въпрос за .bg домейн

Регистрирай си едно ДЗЗД и прехвърли домейна на него. Това е най-бързия начин ... и най-евтин.
 

Горе