Въпрос за Google Adsense и Facebook

kaiba_corp

Member
Трафик от Фейсбук публикации и реклами към сайт с добър органичен трафик и добри Адсенс печалби - би ли намалил неговото средно Адсенс cpc (цена на клик)?

Още по просто зададен въпрос: цената на Адсенс клик от органичен трафик (Гугъл) и цената на клик Адсенс клик, дошъл от човек, влязъл от Фейсбук с еднаква тежест ли са?

И ако "да" - следващ въпрос:


Ако трафикът от Фейсбук би намалил средната стойност на cpc от Адсенс за даден сайт, то дали това би повлияло негативно на цените на клик за целия Адсенс акаунт и всички сайтове в него или само на конкретния уебсайт?

Или с други думи - ако трафикът от Фейсбук намаля печалбата от клик и реша да направя отделен сайт, на същата тематика, специално за социален (Фейсбук) трафик с Адсенс в него, то дали това би имало смисъл и дали би се намалило cpc-то само на конкретния сайт или на всички сайтове в Адсенс профила, без те да имат социален трафик?


Благодаря предварително за отговорите!
 
Последно редактирано:
Трафикът от ФБ не винаги е добър. Адсенс гледат брой на импресии на потребител в сайта. Ако потребителят влиза и клика директно, може да се приеме за фейк трафик и да не отчетат приходите в Адсенс. Забелязвал съм го тоя феномен. Иначе, не мисля, че Адсенс намаляват цената на клик, просто рекламите, които се показват са по-евтини.
Никой не би могъл да докаже, че Адсенс намалява цените на клик. Просто пуска по-нискобюджетни реклами на такъв трафик. Особено в кликбайт сайтовете, дето влизаш, за да видиш скандалната новинана и затваряш прозореца. Това Адсенс сигурно не го отчита и като посещение.

Може да направиш съпоставка ако направиш 2 сайта и ги разделиш както си писал.
 
Просто пуска по-нискобюджетни реклами на такъв трафик

Нищо вярно, трафика ми е изцяло от фб и RPM не пада под 1€, често клони към 2 :)
 
По-скоро зависи от домейна според мен, колкото по-авторитетен и цитиран, толкова по-добре платен. Имам еднакво разположение на рекламите в няколко сайта с еднакви теми и всичките са с различен RPM.
 

Горе