Въпрос за Google Webmaster tools

account-bg

Active Member
Имам такъв въпрос и притеснения:

Днес си отварям Webmater tools и виждам
URLs submitted - XX XXX
Indexed URLs - 0

При положение, че до вчера бяха индексирани повече от половината страници и държах добри позиции в търсачката. От около 3500 - 4000 посетителя на ден над 75% от гугъл.

Та въпросът ми е: Горният текст трябва ли да ме притеснява и какво да направя, ако това е притеснително?

сайтът е www.account-bg.info
 
От: Въпрос за Google Webmaster tools

Ако наскоро си довавил сайта в GWT или пък сайтмапа е нов е нормално, там информацията доста бавно се обновява. До няколко дена трябва да се махне нулата.
 
От: Въпрос за Google Webmaster tools

Лошото е че не е нов. Сайта е на 2-3 години. Сайтмапа си е там от доста време и до вчера индексираше по стоитна страници дневно (предимно от форума) и имаше над 5000 индекисрани страници. И днес 0.
 
И на мен са ми паднали драстично индексираните на няколко сайта, а гледах и други хора се оплакват. В оня другия форум май цяла тема имаше. G пак нещо глупости правят. Въпроса който трябва да те притеснява според мен е "има ли промяна в трафика?"
 
От: Въпрос за Google Webmaster tools

GWT да си показва каквото си иска
Често си бъгва
пиши site:saitati.com и ако няма нищо се притеснявай, ако всичко си е там, най-вероятно Google Webmaster Tools ще си дебъгне тия дни
 
От: Въпрос за Google Webmaster tools

Нямам навика да си броя индексираните страници, но трафикът от Google е в рамките на нормалното.

П.П. Сега проверявах, подозрително малко ми се виждат :( . Точно със site: беше пробата.
 
Значи нямаш поблем :). Ще се оправи gwt-то.
 
От: Въпрос за Google Webmaster tools

Привет на всички съфорумници.

Понеже темата е за Google Webmaster tools, ще питам и аз няколко въпроса.

Отдавна не бях влизал в профила си на Google Webmaster tools. Скоро пуснах нов сайт и исках да видя дали big G. има някакви забележки към него.

Прегледах и другите сайтове. Единият имаше забележките, които ще спомена по-долу.

Craw errors-url not found. Ясно ми е, че трябва да се направи редирект към новия адрес. Питането ми е: директно от панела на хоста ли да го направя, или да ползвам плъгин за това? (Платформата е Wordpress).

Html Suggestions-duplicate title tags. Тука изникна голямата въпросителна за мене. Google bot казва, че адреса www.mywebsite.com/ е с дублиран title tag с адреса www.mywebsite.com/?s= . Чудя се от къде се появи този втори адрес с тези символи отзад?

Трябвали да се обръща внимание на препоръките в Google tools или да си върша другата работа и да не се занимавам с глупости?

Приемам всякакви идеи, предложения и съвети.:)
 
Re: От: Въпрос за Google Webmaster tools

Редиректа го направи както ти е по лесно :). Аз си ги пиша в .htaccess файла обикновено.

/?s= се получава, когато Google събмитва формата за търсене на всяка страница. Ако беше достатъчно умен да слага и нещо за търсене щеше да става:

"site.com/?s=аз съм рядко тъп робот (и ставам все поп-тъп, въпреки напъните на създаделите ми)"

Може да промениш target на формата да е към началната страница например. Така ще дава само 1 duplicated, вместо за всяка страница. И можеш да сложиш canonical url. Освен това можеш и да му забраниш в robots.txt да се рови в адреси, които имат ?s=.
 

Горе