Въпрос за sitemap в Webmaster Tools

SoulReaver

Active Member
Здравейте, колеги.

Имам едно питане или по-скоро чудене за един нов сайт, който пуснах. Базиран е на WP с необходимите плъгини за целта (Yoast SEO, XML Sitemaps и т.н.). Добавих sitemap-a в WMT и нямаше проблем един месец, но забелязах, че последната публикация от преди седмица все още не е индексирана, което беше странно, защото обикновено в рамките на 24 часа всички нови публикации се индексираха. Поразрових се и видях, че след ъпдейт на SEO плъгина отметката за sitemap-a беше включена и разполагах с 2 sitemap-a, но с различни адреси, като само по-стария беше подаден към Google.

След това изключих sitemap-a на SEO плъгина и оставих само този от XML Sitemaps плъгина, като отново го подадох през WHM (това се случи онзи ден). Като резултат Google показа 15 добавени страници за индексиране и вече трети ден не показва, че е индексирал нищо ново, което много ме притеснява. При проверка в индекса стоят 14 резултата, без последната публикация, която поради някаква причина все още не излиза никъде.

Въпросът ми е къде съм сбъркал и имам ли повод за притеснения, тъй като в момента върви линк билдинг на сайта и не искам да си създавам излишни проблеми или да си вкарам автогол с някое действие.

Благодаря предварително на всички отзовали се. Поздрави!
 

Горе