Въпрос към Wordpress специалисти

nikolov42

Active Member
Здравейте, имам питане към специалистите по Wordpress.
Каква е ситуацията.
Имам сайт на хостинг и домейн например: Mydomain.com.
Искам да преместя хостинга, а домейна да остане същия.
Искам да изградя нов сайт на нов хостинг и докато го изграждам искам сайта от стария хостинг и домейн да е видим.
За целта купих хостинг от нов доставчик, той ми даде временен линк за да мога да работя по изграждане на сайта: пример: http://domain.aron.host.net/ и след като завърша с инсталиране и настройки ще пренасочим домейна към новото място.
До тук всичко добре, започнах да градя сайта и възникнаха проблеми и чуденки относно пермалинковете.
В системата на Wordpres-a правя препратки от страница в страница с хиперлинкове, например при клик на снимка или текст да отваря дадена страница или галерия от сайта. Трябва да задавам ръчно хиперлинка като отварям дадена страница и копирам линка, но така не става, защото в момента линка е например: http://domain.aron.host.net/страница_1
Реално след преместването хиперлинка трябва да води към Mydomain.com
Някаква идея как може да се направят нещата, така, че изграждайки сайта да не се налага после да променям всички линкове ръчно.
Незнам, ако от "Настройки за постоянните връзки" нещо може да се пипне дали няма да има вариант?
 
От: Въпрос към Wordpress специалисти

Win key + R, пишеш cmd И цъкаш enter. Ping domain.bla.bla.bla и виждаш IP-то на сървъра дето се хоства сайта.

Ако си с Windows 7 и нагоре => десен бутон на notepad и Run as administrator. File -> Open -> Отиваш до C:\Windows\System32\drivers\etc -> Долу в дясно (над "Open" и "Cancel") избираш All files. Ще ти се покаже файл с име "hosts", отваряш него.

Там добавяш
IP-адреса който вече имаш от действията по горе + интервал + домейна ти

Пример:

123.203.102.201 domain.bla.bla.bla

_____________________________________

Така, ще си работиш на новия хостинг с оригиналния домейн.

П.П.
Когато зареждаш домейна си в браузера, няма да отиваш към стария сайт, тоест за да правиш промени по него ще се налага да изтриваш този ред от hosts файла.

Това е най-лесния начин.
 
От: Въпрос към Wordpress специалисти

Ако искаш да смениш само хостинга, взимаш си базата данни и файловете на сайта и ги предоставят на новия хостинг като ти единствено си сменяш DNS на домейна и цялата история отнема от 2 до 48 часа, за обновяване им. След това може да триеш всичко от стария хостинг. Ако ще правиш нов сайт, това значи че информацията в него ще е различна, дизайнът ще е друг и тогава ще ползваш стария си домейн за новия си сайт, което няма логика с пермалинк структурата и заигравката с пренасочванията на този етап. Не разбрах ти какво ще правиш всъщност, но допускам, че ще е по-лесният вариант - просто смяна на хостинга?
 

Горе