Въпрос относно видео на Adobe Premier Pro

vDimitrov

New Member
Здравейте колеги,
имам нужда от малко помощ. Понеже обичам когато някой има проблем, да обяснява в детайли какво му е необходимо, за това и аз ще обясня детайлно моя.

Подготвям видеореклама, която ще обработвам на Adobe premiere pro и After effects. Но се сблъсквам с два проблема, на които търся решение.

1. Когато отворя Premiere pro, Sequence-а ми се генерира автоматично с размери 720х480, а видеата ми са доста по-големи, което означава, че докато обработвам, се вижда само част от кадъра. Опитах да щъкам някакви настройки в Sequence Preset , които не ми говорят нищо, но уж се появяват някакви размери, но пък там има някакви букви, които също не знам какво означават... Явно са някакъв стандарт на самото видео, например по подразбиране ми е в папка DV-NTSC - Standart 48 kHz. Има най-различни опции, но нямам си на идея кое нещо за какво отговаря, за да преценя логически кое ми е необходимо
Тук въпроса ми е - какво да бутна, за да постигна желания размери всичко да бъде ок?

2. Това също ми е много важно. Кадрите, които имам, са снимани с различни телефони - Iphone 5S и някакво HTC. Въпроса е, че при HTC-то качеството е доста по-слабо и дори на моменти дори се пикселизира. А не върви да сложа в една реклама кадри с различно качество. Работата тук е, че явно не мога да подобря качеството на HTC-кадрите и явно е по-добре да смъкна качеството на снимките от Iphone-а.
- Как обаче и откъде да сваля качеството на Айфонските видеа?
- И как да разбера с какво качество да ги направя, т.е. как да разбера какво е качеството на "лошите" видеа, нещо цифри, за да направя същото на "добрите"?

Надявам се въпросите ми да не звучат неудачно и благодаря предварително на всички, които се включат.
 

Горе