Въпрос относно дублирано съдържание.

Tattler

Member
Здравейте, както доста пъти се е споменавало тук, дублираното съдържание, не носи особени позитиви на собствениците на сайтове и най-много да си изпросят някой бан или да не им се индексират страниците. Интересно ми е как тогава всички новинарски сайтове, които пускат едно към едно еднакви новини, барабат с грешките в тях, не страдат от такива наказания? Сещам се за един чудесен пример за една статия за Google където за създатели бяха сложили имената на създателите на Oracle и това беше копирано във всички по-големи новинарски сайтове в България. Няма ли опасност от засичане на това дублирано съдържание.
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

мда същото се отнся и за туризма и хотелите,всичко се копира и дублира,но нямат бан-защо ли?
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

как се разбира че даден сайт е баннат от гугъл?
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

Каквото съм чел по темата, пише че в някой случаи сайта дори може да бъде баннат от Google, което според мен значи да бъде изваден от резултатите. А в повечето случаи, май просто го забиват в трета глуха. Но тъкмо това ми е въпроса защо толкова много се копира в новинарските сайтове и няма никакви наказания?
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

Заради процента копирано съдържание - той не е равен на 100.
Голяма част от новините се пренаписват. А и самите новинарски сайтове не разчитат толкова на Google.
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

Никъде няма точен процент на това, дали ти е уникална статията или колко процента от нея ако е копирана я прави дублирано съдържание. Май този въпрос като цяло си има някакви митове около него, но нищо със сигурност не може да се каже...
 
От: Въпрос относно дублирано съдържание.

Само 20%, аз нещо съм чела за около 70-80%, но не съм напълно сигурно. Новинарските сайтове може би ползват други платформи, а и каналите на търсене са други, както и структурата, много интересен проблем наистина и аз съм се чудела. А относно туристическите-срамота е, може да се пренапишат хубаво текстове и да се компилират стига да има желание и умения:)
 

Горе