Въпрос относно имейл пренасочване

Daten

Member
Става въпрос за сайта ми http://futbolniprognozi.eu. Домейна и хостинга са при суперхостинг, като мисълта ми е да си създам един имейл betting (@) futbolniprognozi.eu, като всяко писмо пратено до този адрес да се пренасочва към моя личен имейл.

По възможност отговорите, които съм писал също да изглежда все едно съм ги пратил от betting (@) futbolniprognozi.eu

Въпрос 1) Как да създам въпросния имейл?
Въпрос 2) Как става цялата работа с пренасочването?
 
От: Въпрос относно имейл пренасочване

Трябва админите на хостинга да ти направят една кутия понеже незнам дали имаш достъп.
Оттам е лесно - тя си има интерфейс, ще си влизаш през mail.futbolniprognozi.eu име и парола ще са мейла и паролата ти съответно. Ако е Ц-панел бутончето за препращане е очевадно. ;)
 
От: Въпрос относно имейл пренасочване

В Cpanel отиваш на Имейл Акаунти и създаваш адреса. После отиваш на Пренасочване и правиш бетинг@футболнипрогнози да сочи към мейла ти в гмайл. След това отиваш в Гмайл - Настройки - Профили - Изпращане на поща от друг адрес, следваш инструкциите и слагаш отметката "Отговорът да се изпрати от същия адрес, до който е бил изпратен имейлът"(да не стават грешки после да изпращаш отговор от личния си мейл). От Гмайл пращат потвърдително писмо за разрешение за публикуване до съответния адрес, който пък вече пренасочва към твоя. Отваряш писмото, кликваш на линка и всичко работи.
 
От: Въпрос относно имейл пренасочване

Бих ти препоръчал направо да ползваш google apps: http://www.google.com/apps/intl/en/group/index.html

Има безплатна версия която позволява да си пуснеш до 50 e-mail адреса към домейна, като цялата ти поща се съхранява и контролира от сървърите на гоогле, за целта се правят пренасочвания от хостинга има доста информация в нета как точно става. Самия интерфейс е 1:1 като gmail и като цяло е доста удобен накрая се праща едно писмо до хостинга да ти направят един cname запис защото през cpanel не може(конкретно за суперхостинг става въпрос) и имаш веб базирана поща на адрес mail.futbolniprognozi.eu
 

Горе