Въпрос относно приемане на плащания и още

chakmakovi

New Member
Здравейте,
обмислям направата на платформа за приемане на плащания, като се има в предвид че въпросната платформа има интегрирани решение (кодове) от платформите за електронни пари. Идеята ми е да го играя посредник между моят клиент, който ще използва платформата за да събира плащания в негова полза от неговите клиенти, като за това има и комисионна за дружеството ми.

Дружеството няма да бъде регистрирано като дружество за електронни пари и ще използва системите на такива, както са epay, paypal, paysera и подобни
Средствата ще се превеждат по сметка на дружеството ми като уникалният идентификатор ще ориентира за кой са били предназначени тези средства.

След натрупване на определена сума или точки в системата, моите клиенти могат да подават заявление за изплащане на дължимите им средства.

Имам няколко въпроса относно идеята ми:
1. Трябва ли да издавам касов бон за всяка направена транзакция към дружеството ми или е възможно само издаване на фактура, както го правят и повечето компании? Консултирах се със няколко специалисти в областта на счетоводството и едните казват че може без касов бон а само с фактура, други казват обратното.
2. Как да изплащам нужните средства на клиентите си, как да се осчетоводяват?
3. Може ли клиентите да бъдат лица над 16 годишна възраст, притежаващи банкова сметка?
4. Клиентите над 16 години но все още нямащи 18 могат ли да подписват договор за използването на посредническите ми услуги, или трябва да е техен настойник?

Моля за вашите професионални съвети и отговори, относно идеята ми :)
 
Последно редактирано:
Преди няколко месеца разглеждах подобна възможност. Таксите са големи, готова платформа не може да върши работа, защото трябват интеграции, освен ако не си намерил един балък, който може да ти дава 30 процента, вместо той да интегрира подобни плащания за неговите клиенти.
Не ми се пише много, но е сложно. Огледай и възможност фирмата да я регистрираш в Кипър. Трябва да deal-ваш и рефунди.
Type C пеймънт процесор компаниите, искаха 13-16 процента от всяка транзакция, тоест ти трябва on top на тези 13-16, да правиш печалба, интеграция, и други подобни.

Имай напредвид, че сме в ЕС, и има AML закон, обработваш ли плащания, трябва да правиш и KYC.
 
Последно редактирано:

Горе