Въпрос относно VPS сървър

mhx

Member
Здравейте,

имам два въпроса относно поддръжката на VPS (споделен) сървър?

При избора да използвам VPS сървър за определен сайт, трябва ли да имам постоянна работеща машина, която да го поддържа или това може да се прави от хостинг компанията?

Освен това можете ли да ми препоръчате системи работещи под Windows, защото не съм много на "ти" с Linux. Мислех си за Webmin...имате ли впечатления от нея?

Благодаря предварително.
 
От: Въпрос относно VPS сървър

Трябва да имаш постоянно работещ човек за да го поддръжа :) VPS-а работи на постоянно работещата машина на хостинг компанията. webmin е контролен панел за linux сървъри. Ако нямаш желание да разбираш от Linux потърси оферти за managed VPS. Дори и да работи на Windows този VPS, не си мисли, че това е Windows-а, на който си свикнал да работиш в къщи.
 
От: Въпрос относно VPS сървър

Благодаря много за отговора. С Webmin ще се оправя. Разгледал съм и офертите за Managed VPS ,но това е в краен случай.

Най-важното ми беше да знам дали трябва да се осигури постоянно работеща машина, както при физическите сървъри и се радвам, че хостинг компанията поема това.

Относно Windows-a : Знам че това не е Windows-a на който се работи пред домашния компютър :) Просто се двоумях дали да използвам Windows server 2003 SP3 или нещо друго.

Съвети и впечатления ?
 
От: Въпрос относно VPS сървър

От доста години насам нямам досег с windows и ми е малко невъзможно да споделя впечатления. Щом с webmin се орпавяш какво те притеснява дали е windows или linux? При избора на VPS гледай да вземеш такъв, който да посрещне нуждите на сайта, а не такъв който да се вмести в минимален бюджет. В повечето случаи може да останеш неприятно изненадан.
 
От: Въпрос относно VPS сървър

Ако си свикнал на ХП зимаш WS2003, ако си свикнал на виста и 7 зимаш WS2008. Не са много по различни от нормалните версии. Еи това за постоянно работещата машина не го разбрах. Ти ако имаш такава за кво ти е да купуваш VPS?
 
От: Въпрос относно VPS сървър

Нямам такава, затова мисля да се спра на VPS.
 

Горе