Въпрос отностно блогване.

Lightings

New Member
Здравейте,от скоро посещавам Вашия форум.Прочетох доста интересна и полезна информация.
Имам един въпрос които ме тормози и искам да получа малко мнения ако може.

Направих си блог от 2 дена и искам да продължа с него.Искам да направя блог отностно забавление.Идеята ми е следната: Искам да споделям клипчета от youtube,забавни снимки,линкове към забавни сайтове. Понеже аз като имам свободно време,обичам да се ровя в интернет да си търси забавни неща.И се замислих не може ли да си направя блог и да си ги качвам там.Вместо да обикалям по една камара сайтове,всичко това да е в един сайт,било то с линкове,било то с снимки и т.н.

Въпроса ми е следният: Това законно ли е? Примерно ако съм качил снимка от някой сайт и добавя линк към сайта.Просто ме интересува какви са ми възможностите за реализиране на тази идея,не искам да крада информация и да правя незаконни неща.

Също така ако бих оценил някое друго мнение.
 
От: Въпрос отностно блогване.

Добре дошъл във форума и приятно прекарване тук.
Отностно въпроса ти, да, защото ще споделяш единствено линкове. Ако слагаш клипове от ютуб, отново е законно. За снимките вече е друго. Ако питаш мен, нещо идеята ти куца, интернет е пълен с такива сайтове, но ти си знаеш най-добре.
Успех
 
От: Въпрос отностно блогване.

Добре заварил.Дам пълно е с такива сайтове,просто искам един любителски да нарпавя,не целя да изкарвам доходи от него.
Благодаря искрено за отзива.
 
От: Въпрос отностно блогване.

По принцип, по закон ако обявиш в поста източника от който идва даден материал( било то снимка, статия или каквото и да е друго) си напълно изряден откъм законова гледна точка.
Обаче ако си регистриран потребител в някой сайт ( от който взимаш информация) и си приел техните условия, трябва да провериш дали сайта няма свой собствени изисквания при споделяне информация от тях.
И на 3то място, сайтовете могат да изискат от теб да свалиш тяхна "собственост" от твоят сайт. Но относно този род сайтове истинските собственици на материалите са ги качили свободно в интернет пространоството и се съмнявам, че някой ще поиска такова нещо.
 
От: Въпрос отностно блогване.

Използваш ли чуждо съдържание, винаги трябва да слагаш линк към източника.
 
От: Въпрос отностно блогване.

Използваш ли чуждо съдържание, винаги трябва да слагаш линк към източника.
Напротив, никога не трябва да използваш чуждо съдържание!
 

Горе