Въпрос, свързан с настройки на рутер

Rade

New Member
Здравейте, имам рутер на морето съм и по цял ден разни хора идват заради рутера да ползват интернет, та въпроса ми е когато сменям всеки път паролата на рутера, мога ли да си добавя моите устройства в рутера по някакъв начин, примерно през мак адрес, след всяка смяна на паролата на рутера, устройствата ми да имат интернет, а не всеки път и аз да си пиша новата парола? С arp и dhcp само мога да добавя static ip мисля, но това незнам дали е възможно което ми трябва? Но също така и когато дойдат клиенти трябва да могат да ползват интернета, след като им бъде дадена паролата.

Мерси предварително!
 
От: Въпрос, свързан с настройки на рутер

Патова ситуация, хем имаш клиенти, които искаш да ползват интернета с парола, хем да наложиш ограничения. Статичен IP, скрит SSID на мрежата, парола и филтриране по MAC е най-добрия вариант да махнеш натрапниците, но това означава да имаш някой на пълен работен ден да ти вкарва MAC адреси и да трие след като клиента си тръгне.

Най-лесния вариант да имаш шейпър, който да цеди връзката до 1 мегабит (достатъчно им е на клиентите за поща и web, който иска торенти и youtube - да си прибира @home). Другия вариант е да сменяш паролата всеки ден и да я предоставяш на клиентите след направена поръчка. Трети вариант е да имаш един интернет за клиентите и един за теб.
 

Горе