Въпрос свързан с Paypal.

bechoo

Member
Тъй като не съм много на "ти" с Paypal искам да попитам днес в профила един познат въведох данните от картата си за да може да ми прехвърли баланса си, но вместо от ацц-то да се прехвърлят май стана гаф и от картата прехвърли тази сума, та въпроса ми е дали без потвърждение и етц.. само чрез въвеждането на номера на картата може ли да ми е взело пари от картата?
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

При добавяне на нова карта взима 1.5EUR или 2.5USD. Зависи от настройките на акаунта. Тези пари ги взима, за да ти верифицира картата. След това отиваш в банката, вадиш си (трябва да е безплатно) история на транзакциите или ако имаш интернет банкиране търсиш там въпросната транзакция. В транзакцията има един четири цифрен код в полето основание. Този код се въвежда в PayPal, за да се верифицира картата.
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

След като объркаш кода за верификация ще трябва да си вадиш нова карта, защото старата ще я блокират. После колкото пъти бъркаш кода - толкова пъти трябва да ходиш за нова карта. Затова - не бъркай кода. Запознай се първо как изглежда кода за да не вкараш някой друг код.

Ако името на картата не съвпада с името на регистрацията (даже и с една буква) - пак ще ти блокират картата.

Ако не си пълнолетен - когато ти поискат лична карта ще разберат това и ще ти блокират сметката (нарушил си договора, извършил си измама като си декларирал невярна информация - цъкнал си, че си съгласен с написаното в договора, а там пише, че си пълнолетен, иначе нямаш право да се регистрираш).
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Да ясно, но искам да разбера, че когато вкарах картата към акаунта без да се потвърди могат ли да се извършват транзакции/покупки без мое разрешение? Или като се въведе номера на картата веднага може се пазарува?
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Няма начин да се пратят пари от картата към пейпел, ако същата не е потвърдена.
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Странно, но след като въведох номера на картата за да мога да си метна парите от неговия баланс в моя то сумата остана, а парите ги взе "уж" от картата..
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Като добавяш карта в Paypal прави проверка дали картата съществува и дали в нея има пари. За целта Paypal ти взима евро и половина от парите в картата и ги прехвърля в Paypal акаунта, но за да отключиш картата трябва да въведеш код за потвърждение. Този код за потвърждение няма нищо общо с номера на картата или с трицифрения код за сигурност. Кодът за потвърждение можеш да вземеш от извлечението по сметката. Ако си въвел нещо друго няма никакъв начин да добавиш картата в Paypal, защото вече paypal я разпознава като ненадеждна.
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Понякога може да се правят плащания без да имате акаунт - излиза ви един диалог за въвеждане на данни за картата (заедно със сумата за плащане!) и когато въведете данните си автоматично ви прави акаунт заедно с първото плащане. После ако искаш си верифицираш акаунта (плащането вече е направено). Да не си направил точно това?

You Can Now Pay Without a PayPal Account
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

Всъщност не беше това, значи акаунта беше non verified и не ми даваше да изпращам пари без да вкарам карта и аз като не съм запознат с това та тръгнах и въведох номера на картата и след това ми излезе там полето нали да въведа сумата/емайл и етц и след това вместо от баланса да ги вземе парите то от картата явно ги е взело все още нямам информация, а тези пари от акаунта си останаха вътре и от цялата работа само си направих излишни разходи и главоболия...
 
От: Въпрос свързан с Paypal.

след това вместо от баланса да ги вземе парите то от картата явно ги е взело.

Явно точно това е станало - щом ти е излязло полето за писане на сумата и си я написал.

Трябвало е да добавиш картата от "Add Credit or Debit Card" и после като пращаш да зададеш да прати парите от баланса. Сега нищо не ти пречи тези пари да ги дръпнеш или да ги пратиш и тях. За дърпането обаче има такса. За пращането - също (може да има изключение - в някои случаи когато се пращат пари от баланса не взима такси).
 

Горе