Въпрс за таксите във VideoHive/Envato пазара.

Andrew

Member
Рейтинг - 100%
8   0   0
Здравейте,

Днес продадох първия си проект във VideoHive и се оказа, че от $28 получавам чисто $7,73... Следва такса към peypal и после paypal -> BG...
Уж прочетох документацията, но не ме бива с тея неща и се чудя дали няма някакви варианти, където да се намали тези нечовешки такси. Ще съм благодарен ако колеги, които се занимават с това дадът насоки.

Поздрави
 
Здрасти,
През края на 2014 и цялата 2015 г. работех с Еnavto доста сериозно. Качвах проекти, обновявах ги, имах добра поддръжка и т.н, но истината е, че през Януари 2016 те наложиха нова политика която те свързва с ДДС-то. Доколкото ми стана ясно от един прочет е, че към момента ние трябва да предоставим ЕГН и три имена, за да е възможно ние да си плащане ддс-то, а не те да ни го плащат.
И от тук вариантите са следните:
1 вариант- въвеждане си ЕГН-то и трите имена и вече не ни взимат проценти от долачтетата за ддс, но пък за сметка на това ние след това трябва да дадем същата сума (5% по малко) за дсс. Т.е тук парите ще ни бъдат преведени, но ние пак трябва да платим.
2 вариант - те ни взимат ддс-то (т.е те си го плащат вместо нас), но в този случай мисля, че е 25%, а не 20 ако ние си го плащаме.
Това е и причината да получаваш някакви си малки ~8 доларчета.
Поради тази причина и аз вече спрях да качвам продукти там и прекратих и всякаква поддръжка, просто те се подиграват като взимат повече от 70% ...
 
От: Въпрс за таксите във VideoHive/Envato пазара.

Да, и аз мисля, че не си заслужава труда... Благодаря ти за инфото.
 
От: Въпрс за таксите във VideoHive/Envato пазара.

Може да пробваш в POND5, при тях ще взимате 50% от сумата.
 

Горе