Гигантско настъпление на Интернет бизнеса

apostol

New Member
НАСТЪПЛЕНИЕТО НА ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСА:
1, 6 ТРИЛИОНА ДОЛАРА СА ПОХАРЧЕНИ ЗА КОМПЮТРИ ПРЕЗ 2006 ГОДИНА !

Крайните потребители в глобален мащаб са похарчили общо 1.16 трилиона долара за компютърно оборудване през 2006 г.!
Предвижда през 2010 г.се сумата, похарчена за компютърно оборудване, да достигне 1.48 трилиона долара! При това здравеопазването, комуникациите и публичният сектор са най-бързо растящите пазари на софтуер.
Средният годишен ръст е от 6,3%, сочат последните статистики.

Анализатори предвиждат, че глобалният пазар на софтуерни продукти ще достигне обем от 327 милиарда долара през 2010 г. със среден годишен ръст от 7,7%. Дискретното производство, услугите и правителственият сектор всъщност се явяват най-големите пазари. Здравеопазването, комуникациите и публичният сектор са най-бързо растящите пазари.

IDC предвижда, че глобалният пазар на хардуер ще се възстанови в периода 2006–2010 г., достигайки до обем от 562 милиарда долара през 2010 г. Предвижда се още и нарастващо търсене на масовия тип сървърни машини, периферията и устройствата за съхранение, както и мрежовото оборудване. Този напредък ще бъде резултат от интереса от страна на домашния бизнес и домашните потребители.

От IDC очакват разходите за услуги в информационните технологии по света да достигнат 587 милиарда долара през 2010 г., при среден годишен ръст от 5,8% в периода от 2005 г. до 2010 г.

Last not least… Самият аз закупих през миналата година поредния нов марков компютър по Интернет. Честно да си кажа, преди няколко години не бих и помислил за това. НО!... Tempora mutantur, т. е. времената се менят…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Много як пост apostol, благодариа за споделената информация.Но май наи големите индустрии остават порното и казината, а?или поне там е адски трудно да захапеш дял от пазара.

Ако има6 интересни постове, ще сме много доволни ако ги споделиш с младите уебмастъри:)

Много поздрави.
-----------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 
Много добра статистика браво на Апостол.Между другото и аз трябва да си сменя компа.
 

Горе