Голяма грешка

maxell

New Member
Преди 2 дни реших да добавя мета заглавие, ключови думи и описание на под категориите и продуктите. (работя със Summercart)
Изглежда съм допусна голям грешка като съм повторил описанието на продуктите и под категориите с това на главните категории
Магазина слезна от 5 на 9-та позиция мисля че е за това, защото прочетох тук: predpriemach.com/showthread.php?t=124&p=441158#post441158, че е

"ГОЛЯМА ГРЕШКА!

Не използвайте същите мета тагове и заглавия за всички страници! Просто като списък-съдържание на книга, твойте Мета тагове трябва да опишат какво има върху страницата - ако страницата не е уникална , ще трябва да стане. Това позболява да оптимизирате вжяка страница , уникално, за търсачките."
от Blinky

Дали декласирането се дължи на това? Може ли някой да ми даде съвет как да направя мета таговете правилно
Например: Сайта е за маратонки. Имаме категория "Адидас", подкатегория - "Спортни" и продукт "Sprint"
Това което съм направил е за категорията - като SEO заглавие: "Маратоки Адидас", под категория "Спортни Маратонки Адидас", и за продукта бях сложил само "Спортни маратонки" (може би там е грешката) до колкото разбрах трябва да е Маратонка Sprint примерно
 
От: Голяма грешка

Малко несвързано, по коя дума ти е "слезнал" сайта и с коя страница? Това е твърде общо, като за наказание ми се струва. Друго - виж изходния код на страницата дали това, което си променил е същото.
 
От: От: Голяма грешка

Спрямо Началната страница падна от 5 на 9 място по основната ключова дума!
Какво представлява изходен код?
 
От: Голяма грешка

Не че е невъзможно, но е малко вероятно, пипането на мета таговете из вътрешните страници, да повлияят на класирането на началната (толкова бързо). Потърси отговор в оптимизирането на началната страница. Линкове към нея, онпейдж как са нещата, какво си правил напоследък, какво са правили конкурентите ти и така нататък.

За изходния код: Правиш промени на мета таговете - те не са видими, за това трябва да видиш "изходния код" на страницата. С други думи какво вижда Гугъл. След като направиш промените в администрацията и ги запазиш, отиваш на променената страница като посетител. Даваш десен бутон на мишката и избираш "Виж изходния код на страницата" (или нещо подобно в зависимост от браузъра). Като ти се покаже кода, търсиш направените от теб промени - трябва да ги откриеш точно така, както си ги задал.
 
От: Голяма грешка

Препълнена ти е пощата и не можеш да получаваш повече лични съобщения :). Драсни ми на ЛС скайп, утре да говорим.
 

Горе