Гоогле Adwords помощ!

c0ca1n3_boy

New Member
Купих си 1 година хостинг от супер хостинг.бг.

Дадоха ми гоогле ваучер и добавих сайта си в програмата на гоогле.
Знаете, че при регистрация гоогле иска въвеждане на кредитна карта детайли, въведох мойте.

Сега ми изписва някакви 69 паунда да плащам а на емайла си получавам:

?????????,

????? ?????? ?? ?? ????????, ?? ??????? ????????? ???????? ???????? (arvato financial services Limited), ? ?????????? ?? ?? ???????? ?? Google ?? ????????? ?? ??????????, ????? ?? ???????? ????????? ?? ?????? ??? ?????? ? ???? ??????? ? Google AdWords, ????? ? ??????? ??-????.

?????????? ?????: **********
??????? ?????: **********
????? ?? ????????? ??????: **********
????: GBP69,44
????????? ???? ?? ???? ???????? ???? ???????? ????? ?? 2010-6-7 ??? 4 ??????? ??? ???? ????

??? ????????? ?? ???? ????????, ? ??????? ?? ? AdWords ?? ???? ??????????? ???????. ?????? ?? ?????????? ??????????? ????????, ???? ??????? ? ??????? ?? ? ???????? ?????????? ????????? ??????????? ? ??????? ???????????.

?????? ???????, ?? ??? ?????? ?? ???????? ?????????, ???????? ?? ? AdWords ?? ???? ????????????? ???????????, ? ????????? ?? ?? ????? ?? ?????. ??? ?? ??? ???????? ? ????????? ???????, ?? ???????? ? ??? ?? ????? https://adwords.google.com/support/bin/request.py?hl=bg ? ???????? ????????? ?? ???????????? ??. ? ??????????? ?? ???????? ?????? ?????????? ???????.

?????????? ??, ?? ??????????? ? Google AdWords.

????????,

?????? ?? Google AdWords


Как мога да спра това нещо !? Да не изтегли парите от картата ми?

В емайла ми излиза точно така с въпросителни и не мога да разбера за какво става на въпрос.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Профилът Ви бе закрит.

Рекламите Ви ще спрат да се показват след един час. Ако решите, че искате да възобновите показването им, можете да влезете в AdWords и да активирате отново профила си по всяко време.

Ще Ви изпратим последната фактура за профила Ви в рамките на 60 дни. Тя ще включва разходите за всички кликвания, които сте получили преди закриването, но за които още не сте били таксувани.

Благодарим Ви, че използвахте AdWords!

Просто не знам какво да кажа, от безплатен ваучер до къде се стигна! Внимавайте много.............
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Ако си избрал опцията с отложеното плащане е нормално ако си ги навъртял да те таксуват после. И защо ти е закрит профила?:)
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Сега го закрих! .......... просто въведох ваучера и пуснах кампанията... сега ще ми теглят 69 паунда от банката... ама няма да стане... Ще звъня в банката и ще кажа, че това плащане не съм го упълномощил... не може така. Не мога да разбера какво ми пишат на емайла как да знам кога да ги спра рекламите..... всичките им съобщения са с въпросителни знаци просто това няма да стане.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Сума: GBP69,44
Дължимата сума ще бъде удържана чрез директен дебит на 2010-6-7 или 4
работни дни след това

Щом плащането Ви бъде получено, в профила Ви в AdWords ще бъде
публикувана фактура. Можете да прегледате направените плащания, като
влезете в профила си и отворите страницата „Платежна информация“ в
раздела „Таксуване“.

Имайте предвид, че ако решите да отмените плащането, сметката Ви в
AdWords ще бъде дезактивирана автоматично, а рекламите Ви ще спрат да
текат. Ако не сте съгласни с конкретно плащане, се свържете с нас на
адрес https://adwords.google.com/support/bin/request.py?hl=bg и
посочете причините за несъгласието си. С удоволствие ще разясним всички
възникнали въпроси.

Това го получих на емайла си? Не мога да разбера "Имайте предвид, че ако решите да отмените плащането, сметката Ви в
AdWords ще бъде дезактивирана автоматично, а рекламите Ви ще спрат да
текат."

Това означава ли, че ако реша мога да не плащам и те да ми спрат рекламите и да ми деактивират акаунта в AdWords, защото майната му на акаунта стига да не ми вземат парите.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Гуглето взеха напоследък много глупости да правят и това накрая ще им изяде главата. А на всичкото отгоре са и най-некомуникативната компания. С Барак Обама можеш по-лесно да се свържеш отколкото с някой в Г.
:twisted:
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Ще ги видим сега. Изписа, че до 24 часа ще ми отговорят.. :)
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Здравейте Драгомир,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас.

Както показва прикаченият скрийншот, имейлите от Google AdWords са на кирилица. Вероятната причина да не можете да ги прочетете е в настройките за декодиране, които използва браузърът Ви, или в определена програма. Няма техническа причина от наша страна, която да не позволява да прочетете съобщенията.

По-надолу сме приложили информация в отговор на въпросите Ви относно таксуването в профила Ви.

При прегледа на профила Ви виждаме, че сте избрали опция за отложено плащане, което означава, че Google Ви таксува за рекламни разходи на всеки 30 дни или когато разходите в профила Ви достигнат платежния праг от 50 GBP в профила Ви - което от двете настъпи първо. Моля, имайте предвид, че това важи и в случаите, когато има активиран промоционален код. След изчерпване на сумата от промоционалния код, таксуването продължава по горния начин. По същата причина, при опцията за отложено плащане рекламите не спират автоматично, а е необходимо ръчно да бъдат поставени на пауза, ако желаете да спрете рекламната дейност.

Подробна информация за опциите за отложено плащане можете да намерите на следния адрес: https://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=bg&answer=6393

В допълнение, проследихме историята на промените на Вашата Кампания №1 и установихме, че дневният бюджет на кампанията е ограничен до сумата от 5 GBP в периода 13.05 - 7.06. Моля, имайте предвид, че дневният бюджет задава максимума, който ще изразходвате за дадена кампания на ден, от 0:00 до 23:59 ч. В дни, когато трафикът към рекламата Ви е по-голям, системата ни може да позволи преизпълнение на бюджета най-много с 20%. Системата ни обаче гарантира, че за даден период на фактуриране никога няма да бъдете таксувани със сума, по-голяма от броя дни в този период, умножен по дневния Ви бюджет.

В резултат на това, както показва и раздел "Таксуване", страница "Платежна информация" в профила Ви, дневните разходи, натрупани за периода на активността на Вашата Кампания №1, варират в диапазона от 1,64 до 6 лв (което е максималното преизпълнение на дневния бюджет от 5 лв + 20%).

Не на последно място установихме, че сте деактивирали профила си, което гарантира, че рекламната Ви дейност е спряна, докато не решите отново да го активирате.

С уважение,
Пламена
Google AdWords екип

Проблемът е бил в мен ама разбира се. Сега свалих и инсталирах и Firefox, Опера и ИЕ 8 и пак не ми се отваря. Пак ще им пращам снимки. Така и не поясняват аз дали трябва да им платя сега или не.
Много нагли!
 
Ми естествено, че е в теб проблема. Типично по български / цигански - ползвал си реклами кой знае колко време и сега "Ааа, ама то сиреньето било с пари!?!". Ми ти кой мислеше, че ще ги плаща? Светия дух може би? И сега какво, ще ги врътнеш и ще си закриеш картата сигурно, а?
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Явно си изразходил безплатния ваучер + още 69 GBP отгоре и сега хората си искат парите..
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Другия път да внимаваш какъв тип плащане цъкаш :)

На запад компании фалират заради грешно направени AdWords кампании.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Ето емайлите който съм получавал от тях - http://img541.imageshack.us/gal.php?g=49565570.png
Как бих могъл да разбера кога ваучера ми се е изчерпал след като получавам емайли с такова съдържание !?

Васко, не нямам намерение да си закривам нищо.
Също така днес се сетих да проверя статистиката си в analytics. Оказва се, че от тия 100 кликвания и нещо за който сега трябва да плащам всъщност реалното са 7. Което ще рече, че 1 ИП адрес е кликал около 30 пъти на реклама. Нали гоогле имаше политика която да връща парите на клиенти който биха били извзети така?

Живея в Англия при месечни доходи над 3000 паунда. Проблема и разликата между теб Васе и мен е може би, че аз като гражданин на Обединеното Кралство си знам правата като потребител. И за момента смятам правата си като нарушени за което мога да съдя Гоогле. Получаване на емайли който не мога да разчета. Уж политиката им която връща пари при симулирани кликове по реклами и т.н. След отговора им от адсенсе съпорта който получих след няколко часа. Написах 1 дълго и ясно писмо без да им се нахвърлям показвайки снимки, показвайки тези, показвайки статистики, давайки повече информация за случая. От тогава минаха почти 18 часа при който не съм получил отговор. Също така до колкото съм запознат с и законите на Обединеното Кралство и защита на потребителските права, те нямат право да взимат каквито и да е пари от банковата ми сметка до изясняване на случая.

За това Васко, ако ти си балък и обичаш да ти взимат парите е съжалявам аз не съм.
 
Чудех се как точно си избрал опцията Отложено плащане, като не е налична за бг (чудно защо ли .....) . Сега ми се изясни :).

Веднага ще ти кажа как да проверяваш. Както правят всички нормални хора. Като се логнеш в Adwords, отидеш на отчети и погледнеш колко пари ти е струвало до момента. Google са ти виновни, че не си следиш колко ти струва кампанията. Ми писмата се чупят понякога, нормално е. Може грешката да е в пощенския сървър на доставчика ти. Проблема е, че повечето българи и в австралия да живеят пак си остават българи. И 5000 евра да взимат заплата, винаги са готови да врътнат някой и да вземат нещо за 2 лева на аванта.

А ако имаш проблем с качеството на кликванията - това вече е съвсем друга тема, не виждам какво общо има с тази. И защо сега го откри чак, нещо намирисва работата? Съди ги. Но на мен ми прилича само на причина да не си платиш (вместо да си закриваш картата).

Няма за какво да съжаляваш, аз може и да съм балък, ама не ми взимат парите.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

И аз съм забелязал подобни порочни практики, цитирани ot vaskoa, дори и с подписа, че "На Бахамите откриха плуващи Свине ..." потвърди старо мое проучване, че водещите световни открития първо се експерименират в България, по едно време дори беха засекли стадо прасета, навлизащи в турски териториални води...
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Аз като по-прост да обясня според мен каква е ситуацията:

При регистрацията си избрал отложено плащане, не си задал стойност на клик, а си го оставил на автопилот и затова ти е навъртяло толкова. Решаваш да си затвориш акаунта и те ти пращат отчет и си искат пари. Те това е.

Тука ако щеш ми се разсърди ама важи поговорката: "Кьорав на карти не играе". :)
 
Последно редактирано:
От: От: Гоогле Adwords помощ!

Тука ако щеш ми се разсърди ама важи поговорката: "Кьорав на карти не играе". :)

"Кьорав карти не играе и бос коприва не гази".
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Първо - за да не ти излизат тея въпросителни влизаш в контрол панела, отиваш на Regional and languages options, цъкаш на advanced (или там както се стига до огромния списък с езици, които да ги има инсталирани на компа, на ХР така се стига, за 7 не знам). В тоя списък от езици даваш отметка на всичко, на което пише "Russian", "Cyrilic" "Bulgarian" и всякакви такива. Даваш ОК, ще ти поиска да пъхнеш диска с бозицата, слагаш го, чакаш да се инсталират езиците, рестарт на компа и си готов. :)

Второ - плати си дължимото на Гугъл, няма начин!
 
От: Гоогле Adwords помощ!

c0ca1n3_boy - Факта, че не си направил регионалните настройки на компютъра си, не те оправдава, че не си следял кампанията си. delta_force преди моето мнение ти е обяснил как трябва да го направиш. Съвсем различен е въпроса, че си бил толкова безотговорен, че след като си получавал неколкократно съобщения за състоянието на кампанията ти, не си се логнал за да видиш за какво иде реч. По мое мнение - липсата на отговорност ти е донесла загуба на пари. Продължавай в същия дух и ще се разориш.
А и пич, това, че не можеш да разчетеш какво ти пишат, не те оправдава. Обикновенно като получа подобен имейл (колкото и рядко да е) отделям определено време за да разбера какво гласи. А когато то е от определен източник, поне си проверявам акаунта/сметката. Ако не те мързеше, може би в момента нямаше да имаш задължения.
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Здравейте Драгомир,

Благодарим Ви за изпратените нови скрийншотове. Инженерите ни прегледаха въпроса в детайли и установиха, че причината да получавате имейлите в посочения формат се дължи на технически проблем. В момента колегите ни работят по отстраняване на неизправността. Извиняваме се за причиненото неудобство.


С уважение,
Пламена
Google AdWords екип

Google Adwords Team
Google | Gordon House | Barrow Street | Dublin 4 | Ireland Registered in Dublin, Ireland | Registration Number: 368047

The above terms reflect a potential business arrangement, are provided solely as a basis for further discussion, and are not intended to be and do not constitute a legally binding obligation. No legally binding obligations will be created, implied, or inferred until an agreement in final form is executed in writing by all parties involved.

If you received this communication by mistake, please don't forward it to anyone else (it may contain confidential or privileged information), please erase all copies of it, including all attachments, and please let the sender know it went to the wrong person. Thanks.

Явно проблема не е в мен все пак.

Благодаря на всички който се отзоваха против мен.
:)

П.С.

Плащане няма да има. :)
 
От: Гоогле Adwords помощ!

Явно трябва да се внимава много,като си има работа човек с такива корпорации.
 

Горе