Готови ли сте за дот ком бизнес???

apostol

New Member
ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ИНТЕРНЕТ БИЗНЕС
ИЛИ
ПРАВИЛАТА НА ГОЛЯМАТА ИГРА



Ако действително решите да се захванете с Интернет бизнес, вие трябва да се подготвите предварително много добре за това великолепно и много доходно приключение. Нужно е да се придържате към някои правила, защото в противен случай провалът ви е в кърпа вързан. Първото и най- важно условие за успешен Интернет бизнес е това:

ПРАВИЛНО ОТНОШЕНИЕ

Третирайте вашия Интернет бизнес като бизнес, а не като някакъв вид развлечение или начин за убиване на времето. Колкото повече се съсредоточите върху вашия бизнес, колкото повече фокусирате вниманието и енергията си върху него, толкова по- големи успехи ще отбележите. Финансови успехи, разбира се, защото само те имат значение. А не мнението на тоя или оня!
Погледнато от чисто техническа гледна точка, това означава, че трябва да си осигурите добър компютър и още по- добър провайдер. Не искам да подценявам вашия интелект, но ще спомена и това: нужна ви е много добра антивирусна защита. Качете на компютъра си две програми, обновявайте ги редовно и прочиствайте компютъра си ежедневно.
В момента могат да се намерят фантастични антивирусни програми и то напълно безплатно. Ще изброя три от тях: avast, AntiVir, AVG.
Никак няма да е зле, ако си набавите и програма срещу adware и spyware. И в тази област можете да намерите безплатно ред полезни неща…

Трябва, разбира се, да си подсигурите предварително още няколко дреболии. Ще ги изброя накратко тук…

РАБОТНА СРЕДА

Тя трябва да ви стимулира и насърчава. Добре би било, ако упражнявате и управлявате вашия бизнес от тихо и спокойно място в дома си, където никой няма да ви пречи и да ви разсейва.
Осигурете си освен това всички необходими канцеларски материали предварително. Така няма да губите ценно време впоследствие.

МАРКЕТИНГ ПЛАН

Много често този маркетинг план направо се обожествява, но колкото и стриктни и дисциплинирани да сте, вие никога няма да можете да се придържате към предварително набелязания план. Поради простата причина, че човек не може да контролира всички обстоятелства. Въпреки това вие трябва да нахвърлите един реалистичен маркетинг план. Трябва винаги да знаете накъде отивате и за колко време ще стигнете до там.

ОТКЪДЕ И КАК ЩЕ ДОЙДАТ ПЕЧАЛБИТЕ

Тъй като се занимавам преди всичко с така наречения Home business, аз мога да се изказвам само по тази тема. Наблюдавам статистиките и от тях разбирам, че двата най- големи портални сайта са прибрали от реклами в тях някъде към 2 300 000 лв. само през миналата година. Но това, както казват, не е “моята бира”.
Има теоретици, които твърдят, че вече всичко може да се продава по Интернет. Може и да е така, защото един полски младеж прави по 50 000 долара на месец, като продава по Интернет алкохол и то само на територията на Варшава.
Ще кажа само това- открийте една пазарна ниша, една човешка потребност и я задоволете с качествен продукт. Ако намерите продукт, който разрешава един значим човешки проблем, вие със сигурност ще направите доста сериозни пари от Мрежата. Това е и правилната постановка- мислете за продукта, който разрешава даден проблем, а не преди всичко за пари и печалби.

ИМЕ НА ДОМЕЙНА

Изборът на домейн може да ви помогне неимоверно, но може и да ви провали. Ще ви призная честно- месеци наред търсех подходящи наименования на моите три комерсиални сайта
www.LudiPari.com
www.SuperAstro.net
www.Otslabni.net
Търсите ли достатъчно упорито и настойчиво, вие със сигурност ще намерите подходящо име. То трябва да е кратко, да се помни лесно и още по- лесно да се изписва на латиница. Освен това името на домейна малко или повече трябва да е свързано със същността на бизнеса ви.

ЗАПЛАЩАНЕ

Нашите банки все още не ни предлагат разплащане с кредитни карти. Затова пред сериозния бизнесмен се изправя проблемът със заплащането. Ние не можем да чакаме примитивните български банки да въведат съвременни форми на разплащане. То на тях по правило не може и не бива да се разчита. Но така или иначе без тях не може.
Препоръчвам ви да дадете две възможности на клиентите си. Те могат да ви преведат парите предварително с добрия стар пощенски запис, но и… по банков път. Това засега са двете най- сигурни възможности. По този начин прибирам и аз парите си и то от моите ТРИ комерсиални сайта.
Едва след като свършите набелязаната по- горе работа, можете смело да се втурнете към същинския, истинския Интернет бизнес. Но не забравяйте горните препоръки, защото успехът на повечето човешки начинания зависи до голяма степен от предварителната подготовка.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Г-н Апостолов,до тук ми стана ясно всичко от вашите препоръки,но как от тези 3 сайта печелите пари при положение,че не продавате нищо.Те не са електронни магазини.Как се печели от един сайт?
 
Нашите банки все още не ни предлагат разплащане с кредитни карти. Затова пред сериозния бизнесмен се изправя проблемът със заплащането. Ние не можем да чакаме примитивните български банки да въведат съвременни форми на разплащане. То на тях по правило не може и не бива да се разчита. Но така или иначе без тях не можe.

За това пък има paypal и epay.bg
г-н Апостолов осъвременете методите за разплащане на сайтовете си.
Ето ви един реферал линк за paypal, та и аз да намажа някой цент покрай вашите луди пари. Пък и да видим правите ли пари изобщо или само се дуете.
https://www.paypal.com/bg/mrb/pal=NJA5KYCQK8KTC
 
Абе вие май му вярвате :? Единствено може да прави по някой лев от адсенса ;)
 
Погледнато от чисто техническа гледна точка, това означава, че трябва да си осигурите добър компютър и още по- добър провайдер. Не искам да подценявам вашия интелект, но ще спомена и това: нужна ви е много добра антивирусна защита. Качете на компютъра си две програми, обновявайте ги редовно и прочиствайте компютъра си ежедневно.

Е до тука стигнах... По-нататък не ми се чете, щом става дума за такива тъпотии..
Наборе, говориш за вируси, spyware и adware и как има безплатни антивирусни дето пазят от тия боклуци...
Аз ще ви предложа вместо да се занимавате с бъгавата боза и да прекарате часове наред да си търсите регистрационни кодове за антивирусни или безплатни такива, да разгледате 1 Linux дистрибуция. Безплатен, бърз, сигурен и стабилен - да, това е Linux!
Ето една интересна информация :
http://notrial.info/news/it/1950.html

И между другото (насочено към новите във форума) - не вярвайте на Апостол... Пише много глупости! Понякога има и верни неща, ама 80% от постовете му тук са пълни тъпотии, с цел убиване на време и заяждане с хората...
 

Горе