Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

k1kas

New Member
Здравейте,

Това е първият ми пост във форума, извинявам се ако вече съществува такава тема.
Преди да започна директно с въпросите, да дам малко инфо за себе си..
Студент съм и от няколко години се занимавам с най-различни видове дейност, като една от насоките , към които съм се насочил е именно онлайн търговията.
Имам вече изградена идея ( за това какво ще продавам, имам запазен домейн и т.н. ). От тук нататък за мен вече е въпрос на реализация, но това оказа се е може би едно от най-трудните неща. Казвам ви тези неща, за да може да прецените, че нямам опит като цяло във тези неща и именно заради това търся съвет тук.
Вече имам един онлайн магазин, както и сайт тип Каталог, но от тези опити, научих доста неща.. от сорта, че нищо евтино не е хубаво.

Реших, че ми трябва сайт с готова платформа ( Wordpress, Magento ), тъй като custom такава.. не ми се рискува втори път. Във вече направеният онлайн магазин, използвах готов дизайн, което се оказа, че не е добре, тъй като по този начин оценката и класацията в google е по-назад. Това вярно ли е? Прецених, че трябва да направя проучване и прозвънях на всички фирми, които предлагат изработка на уебсайт на платформа.. и получих доста интересни отговори, от сорта на това, че най-добре да дам между 5-8 хиляди лева за да съм спокоен, че сайта ще е добре. Това вярно ли е в крайна сметка?

И какво наистина е разликата между това да е написан уникален дизайн с това да се използва готова тема на wp woocommerce?

Какво мислите и за дублираното съдържание, смисъл ако запазя домейн .bg и да речем .at и използвам един и същи дизайн, какво би се случило?

Тук влизам в отделна тема, предполагам, но все пак може ли да се изработи онлайн магазин на wordpress, който да е на няколко езика и от различните държави, автоматично да се сменя както езика, така и съдържанието?

Извинявам се за дългия пост и благодаря за отделеното време.

Приятен ден

Поздрави
 
От: Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

1. Първо започни от там колко продукти ще продаваш. Ако магазинът ти не е голям, всяко едно готово решение ще ти свърши работа. По отношение на готова тема за магазина, няма нищо лошо. Още повече, че тя може да бъде модифицирана и на практика пак ще имаш уникален дизайн. Във форума има големи факири както на Wordpress, така и на Opencart. За другите системи не знам. Едва ли обаче единственият вариант е да наринеш огромна сума пари. Можеш да започнеш и по-скромно.

2. По отношение на мултиезичността, тя се прави на самата платформа. От дублирано съдържание също трябва да се пазиш. На кратко, възможно е с Wordpress да си направиш приятно магазинче, което да работи с няколко езика без никакъв проблем.
 
От: Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

Благодаря много за информацията :)
 
От: Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

Младеж, от мен да знаеш - опимизацията няма нищо общо с платформата. Ама нищо. Даже на wp ще си по спокоен, щото си има плъгини за всичко, лесно е за начинаещи и ако има нужда от доработки - ще намериш някой, който да ти го направи на добра цена. Тия 5-8хиляди ако ги имаш, дай 150$ за яка тема от themeforest и някой, който разбира, да тия настрои и модифицира, ако има нужда. Останалите пари ги дай за маркетинг. Какво имам предвид - направи си за всеки продукт уникално, увлекателно описание. Сложи колкото можеш повече снимки. Направи и видео, да си една крачка напред. Пиши статии в нишата, в която си, на върпоси, които хората търсят.

След като оправиш съдържанието, си купи линкове, от сайтове, които са свързани с твоя като бранш. Блогъри, които пишат по темата и т.н. Линковете да са контекстни от статия, като са с различен анъкр текст и линват както към свързани с темата вътрешни страници, така и към хоума ти.

Опитвай се ако имаш много продукти, да оптимизираш категориите и да водиш хората натам, за да имат избор.

Ако ти останат пари, инвестирай в платена таргетирана фейсбук реклама и ретаргетинг и банери в нишови сайтове. Тва е на кратко.
 
От: Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

Благодаря много за отговора, определено е доста полезен. В момента подготвям всички описания и снимки, за да може всичко да стартира готово. Не знам дали ще потръгне сайта, но в крайна сметка.. в тоя живот, ако не рискуваш, защо живееш хах.

За темата е ясно, 150$ е ок, но според вас каква е разумната граница за модифицирането на сайта като сума?
За да мога да се ориентирам какво да търся.
 
От: Готов дизайн/ Template или изцяло Нов

е зависи какво искаш, може много да варира, но принципно woocommerce-a би трябвало да има всичко като функции за нормалното функциониране на магазин. Ей ти примерно сума ти теми http://themeforest.net/search?utf8=%E2%9C%93&term=wordpress+shop гледаш и избираш.
 

Горе