Групиране на много картинки в една

wood

Well-Known Member
На сайта ми има 14 знамена за различни държави, как мога да ги групирам в една картинка / CSS Sprites /но в същото време всяко знаме да е активен линк. Има ли някой онлайн генератор. Или ако не колко би струвало тази услуга.
 
От: Групиране на много картинки в една

За Sprite генератор ползвам това spriteme. org или това spritegen.website-performance. org
 
От: От: Групиране на много картинки в една

До тук ясно...но немога да разбера как да задам на всяко знаме да е отделен линк. Групирах всички картинки/знамена в една картинка но как да задам като се кликне на определено знаме да се отваря определен сайт. Малко помощ ще ми е добре дошла.
 
От: Групиране на много картинки в една

Благодаря Veselushko...справих се:).
Още един въпрос...темата е на Уордпрес...как ще е по добре да се постави този код от картата /26 реда са/, в отделен php файл и да извиквам файла в сидебара или целият код да го вмъкна директно в php-то на сидебара.
 
От: Групиране на много картинки в една

Според ъъъъ.. идеологията ... на Уордпрес такива неща определено би трябвало да са изнесени извън sidebar.php и производните му. Най-добре в уиджет, опакован в плъгин, или в самата тема. Контент не се хардкодва.

Ако е джаста-праста проект може да го изнесеш в отделно файлче - да. Ама пак в сайдбар.пхп ще трябва поне да го инклудваш, което си е почти хардкодване и е леко куцо. Един ъпдейт на темата и довиждане. Я се сетиш що изчезна джиджавката, я се сетиш... ама след 1 седмица :) . В уордпрес такива работи дори не се инклудват с include(); ами се закачат към някой action hook. Закачането се прави във functions.php (за да е на 1 място всичко и да не търсиш из файловете като изоглавен).

Обобщение, че се отплеснах - ако можеш, напъхай го в уиджет, а ако можеш още повече - напъхай уиджета в плъгин.
Втори вариант - с hook ( аз тъй бих направил, ако бързам).
Трети - с инклуд, ама си запиши някъде...
 

Горе