Групови сайтове - условия

blackout8

Well-Known Member
Здравейте,

Можете ли да хвърлите малко светлина, относно условията за пускане на оферта в груповите сайтове. Поех анагажимент към един приятел, понеже ме помоли, но не съм се сблъсквал с тези услуги. Знам, че всеки сайт има различни условния но все пак, ако сте запознати, може малко инфо ми дадете. Та какво ме интерсува:

Какъв процент остава за сайта ако правя 40% на продукт за 100 лв и го продава за 60 лв колко процента средно си взима сайта?
Има ли даден лимит, който се изксва от сайт, който трябва се покри със закупени ваучери от клиенти?
И имали праг за намеление, който се изсиква от сайтовете?
И последно може ли да си определя дали оферта да бъде с време 3 дни или 30 дни, т.е. кой определя срока?

Сори, че тука в тази категория съм я писал, моля админа да я премести, ако има проблем.

Благодаря ви
 
От: Групови сайтове - условия

Наистина всеки сайт има различни условия. Като се започне от 10 % комисиона до 40-50%.
Под лимит имаш в предвид минимум или максимум? Минимум почти няма, максимум ти като рекламодател може да изискаш. А минимум може да изискаш ,ако организираш курсове например и искаш минимум 10 закупени ваучера.
Праг със сигурност има,варира около 30-35 % намаление нагоре.
Всеки сайт процедира по различно за времето. Далавера пускат оферта 3 или 4 пъти по 24 часа например, други могат да ти пуснат за 40 дни,но не е добре това. Повечето по мои наблюдения процедират така- "грабват" рекламодател и работят с негови оферти за месеци,като през 1-2-3 седмици пускат по няколко дни оферта. Пускат нещо от сорта: "Поискахте отново" и пр.

Имай в предвид,че колкото е по-голям сайта,толкова по-голям е процента. Има логика,защото уникалните посетители те виждат и това е реклама за теб и т.н.

Има надути сайтове,които "подбират" офертите и не биха взели всяка оферта.

Имаш 2 варианта:
1- Ако искаш да изкараш пари - пусни в по-малки сайтове с добра комисиона(до 20%). Ако е добра твоята оферта,потребителите в агрегаторите и форумите ще забележат офертата,дори да не е си в най-комерсиалните сайтове за колективно.
2- Ако искаш брандинг, измисляш кофти оферта и се надяваш голям сайт да те лапне за клиент.

Някои сайтове процедират различно с изплащането на твоята печалба - може да изплащат за 3 месеца или плащането да е директно в твоята сметка и т.н.
Има доста неща,но като цяло,както казва Киви: "Не се оставай да бъдеш ограбен"! :)
 
аз не съм на 100% запознат, но мога да отговоря частично да може да поставиш опредлено количество продажби за да стане офертата валидна


например за една седмица или за три дни да се съберът 40 100 400 продажби преди да е валиден ваучера имаи на предвид че така може да издъниш сделката например след като се съберът за седмица ако се съберът след това всеки заявил покупка трябва да я плати до няколко дни тук ще изчезне определена част от купувачите щото не им се чака седмица или три дни отделно че не всички ще платят... затова личното ми мнение пусни опростена оферта... колкото се купят толкова вид реклама...

за другото да отговорят нямам много инфо или поне ми е само от дочути и прочетенеи разговори и незнам долко е адекватно незнам колко взимат сайтовете но е някакъв процент от центата би било логично от тази с отсъпката да е
 
От: Групови сайтове - условия

Аз се опитах да предложа услугите си през почти 10 групови сайта. Никой не прояви интерес към това. Доколкото разбирам за нашата дейност се уреждат само някои фирми - тези, които си правят груповите сайтове.
Нека ако някой има опит с тях да го сподели тук :)
 
От: Групови сайтове - условия

Мери колеги за инфото,

Мислята ми за минимум бе пускам Х продукт и У сайт (грабо,колектива, киви и т.н.) казват ок но ако не се реалзират най-малко 10 покупки във времетраеното на оферта то тези ваучери са нефективни и респективно няма да имаш клиенти.

Точно и тук идва другия въпорс, трябва ли да се заплати нещо предварително един вид застраховка, че ако офертата не се закупи достъчно хора да има обезщетение за сайта?

Имам и др специфичен въпорс, някой да е запознат в кой дни стават най-големите обороти?

Да ви бъде от помощ какво ще се продава - по луксозни стоки по насочени съм към мъже - Liquor&Cigarette магазин - кути специални с пурети и всяки благиники и т.н

Та ми е чудно на какво време да оставям такава оферта, щото искам на повече месета да ги пусна но не едно временно.

Примерно 5 дни се виждат в 2 сайта после др два и такана татък да има няква наситеност повече клиенти да се запонзаят с офертата :)
 
От: Групови сайтове - условия

Няма застраховка. Свързваш се със сайта, казваш им какво ще предложиш. Те преценяват дали ще имат продажби и дали ще спечелят от твоя продукт и тогава евентуално сключвате сделка. Колектива взимат 50%, грабо мисля 30% и тн. Най-малък оборот става в събота и неделя, особено лятото, защото никой не виси пред компютрите. Имай предвид, че стоки трудно успяват да се продадат в тези сайтове - те са предимно за услуги и туризъм. Още повече, че за да спечелиш и ти нещо трябва да си надул цената с 300-400% процента. Например купил си от китай кутия за пурети за 20 лв. (всички разходи за доставка са ти тотал 20 лв). Трябва да я обявиш поне на 100 лв., защото данъка ти е около 17 лв, колектива ще ти вземе 50 лв и за теб ще останат 13 лв., да не говорим , че ти ще имаш други разходи. И кой ще се навие да купи нещо което струва на пазара 50-60 лв, за 100? Затова там предимно се предлагат услуги - СПА масаж, намален от 300 на 150 лв (а той може да го направиш и ти за 20 лв) и т.н. Единственият положителен ефект може да бъде рекламата - тоест хиляди хора ще видят офертата и може да те запомнят, като бранд или адрес и да те посетят и по-късно. Друг въпрос е, че някои фирми пускат офертата и докато трае, без да поръчвам без грабо/колектива, се обаждам директно на фирмата и те ми правят същата отстъпка, но прескачаме грабо/колектива и те са доволни.
 
От: Групови сайтове - условия

Много се изкривява идеята на тези сайтове. Като цяло трябва да се печели от оборот и привличане на нови клиенти. А това с надуването на цените си е типично българска изцепка.
 
Да не забравяме и този сайт: www.bezplaten.bg
В него няма комисионни, а само месечна такса за участие.
Аз отговарям за него и сме отворени за всякакви партньорства и възможности.
Търсим си и партньори за страната.
 
Да не забравяме и този сайт: www.bezplaten.bg
В него няма комисионни, а само месечна такса за участие.
Аз отговарям за него и сме отворени за всякакви партньорства и възможности.
Търсим си и партньори за страната.

Е как ще го забравим! Тя тема от 2011-та се съживява, за да може да се впише в нея този сайт, пък какво остава ние да го забравим!?!?!?
 

Горе