Гугъл добре ли работи и чете Single Page Application страници?

null

Member
Ако нямате server side rendering- какъв е шансът, гугъл да индексира някакви простотии - като грешен тайтъл, дескрипшън, и данни за дадената страница? И колко често се случва това - да кажем за един блог със статии /категории / етикети.
 
Десен бутон -> View Page Source и ще видиш какво индексира Гугъл.
 
Понякога си измисля на странна база , как да промени някои неща, това ми е странно.
 
Лично мое мнение е, че SPA и SEO са несъвместими неща. В 2022г зареждането на един сайт правен по класическа php технология е достатъчно бърз за да има нужда са се прави като SPA. Първоначалното зареждане на SPA е напълно несъвместимо с UX и новите изисквания за core web vitals
 
Последно редактирано:
Лично мое мнение е, че SPA и SEO са несъвместими неща. В 2022г зареждането на един сайт правен по класическа php технология е достатъчно бърз за да има нужда са се прави като SPA.
Еми и е така и не е така. То не е толкова за бързината, а колкото до удобството при лодинга без рефреш. Според мен и моя скромен опит, напълно възможно е да се съчетаят, за жалост се иска повече мислене и писане за SPA. Но хубавите неща са така.
 
Имай на предвид, че ще имаш проблем с first loading element или както се казваше този атрибут. SPA понякога отнема няколко секунди, докато се зареди страницата, докато например при едно php ще ти я зареди за под секунда.

Аз също съм голям фен на javascript, но просто гугъл е твърде куц все още за подобни технологии. Ако много държиш на SEO по-добре използвай нещо различно от javascript за рендиране.
 
И мойто мнение е, че SPA е правилното решение в много малко случаи. Но ако резултатът е кеширан на някой edge, тогава все тая и всичко е бързо.
 
Това, което правя, е чисто стреляне в крака, без SPA - това е сигурно.


Vite плъгина за SSR читав ли е? С едни огромни букви на документацията пише, че не е stable все още - някой има ли наблюдения.

Новичко е, но пък създателя на Vue го е правил, а му се кефя от документалния филм за него.

@fast_and_the_curious не е проблем, има prefetch както за всяка страница, така и глобално.
 
Последно редактирано:
Нали има Next/Nuxt за тая работа.
 
Всичко зависи от това как ще го направиш и дали го правиш правилно. Няма логика тази технология да съществува, ако не са взели мерки в този апсект. Иначе нямаше да има бъдеще и да се търси. Дали някой ще си рискува бизнеса знаейки това. Да, може за някакви вътрешни системи да няма голямо значение какво се генерира при рендинга и колко е ОК, но не е така, ако си изцяло публичен проект и разчиташ на трафик от търсачките и най-вече Google. ;)
 

Горе