Гугъл сканира доста малко неща

dmb

New Member
Здравейте,

На един от сайтовете ми Гугъл сканира изключително малка част от съдържанието. В Уебмастър туулс показва висок брой сканирания, но в търсачката ги няма. Може да се каже, че в търсачката са под 5% от публикациите. Мисля си дали не нося някакво наказание. В интерес на истината установих, че преди 6 месеца съм получил предупреждение за някаква статия, че е пиратска и по силата на DMCA я спират от резултатите от търсенето. Но въпросната статия отдавна е махната - дори преди изобщо да видя съобщението в Уебмастър туулс, защото не влизах там. Сега им пратих насрещен отговор, но се чудя защо освен въпросната статия, в момента почти целият сайт е отрязан. Освен това, той е отрязан от около месец-два, а не от преди 6 месеца, когато са ми пратили писмото.

Интересното е, че отделни публикации си се появяват в търсенето, вкл. нови, т.е. сайтът не е изпаднал напълно.

Някой има ли опит със сандбокса и с това възможно ли е да съм там заради това пропуснато съобщение по DMCA. За колко време възстановяват...
 
От: Гугъл сканира доста малко неща

Какво означава това, че Гугъл не показва част от съдържанието на сайта? Сайта индексиран ли е? Това може да провериш с търсене в Гугъл: site: . Отделно от това при търсене Гугъл не показва цялото съдържание, а част от него, прави цензура. Примерно - от 2 000 000 резултата може да ти покаже само 10 000 или 100 000, останалите резултати няма да ги покаже, нищо, че са индексирани.
Ако статиите в сайта ти са индексирани а не се показват в съответното търсене - това показва, че според Гугъл са маловажни.
Имай предвид, че и по това време имаше промени в мрежата и много сайтове се сринаха, понеже имаше Панда ъпдейт. А се сринаха само сайтовете без съдържание, които не показваха нищо ново и ценно.


П.П.: Много хора се оплакваха от този Панда ъпдейт, но много по-добре ще направят, ако погледнат сайтовете си и ги оправят. Нека вземат пример от другите сайтове, които не са пострадали!
 
От: Гугъл сканира доста малко неща

Значи сайтът има доста ново съдържание постоянно. Доста добре е позициониран в БИНГ. Всъщност причината да не забележа, че има проблем с Гугъла е, че трафикът от БИНГ се беше вдигнал, и тъй като не следя всичко внимателно, не съм усетил намаление. В момента в Гугъл нямам почти никакво съдържание. Малкото индексирани страници са... страници за изтрита статия. Някоя статия като е изтекла излиза съобщение, че е изтекла и затова няма достъп до нея. И почти всички дето са в Гугъл индексирани страници са такива. Другите са някакви отпреди месеци - не знам по каква причина подбрани да останат.

Аз направих тест. Тъй като имам и други сайтове, копирах абсолютно същото съдържание, което не се сканира в този, в друг. Гугъл го намира и се появява в индекса. Щом там ги приема, значи не са маловажни.

Сякаш въпросният сайт е изключен от Гугъл. Сякаш в robots.txt съм забранил да се скарина. Разрових се да видя да не е станала някоя грешка в robots.txt. Няма грешка. Няма забрани и с мета-тагове. Всичко си е ОК. Просто сякаш сайтът е изхвърлен от Гугъл. Интересното е, че показва, че го сканира в Уебмастър туулс, но нищо не пуска в резултатите. Друго интересно е, че в Уебмайстър туулс съществува един и същи сайт като 2 отделни сайта - единият с www, а другият без. Този с www е по-слабо сканиран - значително по-слабо. Не знам защо съм ги правил някога си така. Но те така са си били от години, т.е. едва ли това е бил проблемът.

Тая Панда още не съм я разбрал какво точно прави, но други сайтове на същата софтуерна база си работят, т.е. едва ли има проблеми с кода на сайта...
 
От: Гугъл сканира доста малко неща

Ако добавяш постоянно ново съдържание, то нормално е, самото индексиране да се забави. Изпробвай да потърсиш съдържание, което НЕ е било индексирано в момента на търсенето (според теб!), използвай заявката с кавичиките:

"Изразът, който търсиш"

и ако ти го намери, то страницата (съдържанието респективно!) е било индескирано, макар и да не се показва директно в Гугъл ;)
 
От: Гугъл сканира доста малко неща

Не се добавя. Преди в рамките на деня намираше всички. Сега липсва повечето от месеци назад.
 

Горе