ДА! Работещите от Вкъщи Мамчета Могат да Успеят Онлайн. За Мамитата!

Привет и добре дошла при нас. Надявам се, че форума ще ти е полезен и ще влизаш по-често тук да четеш и учиш нови и нови неща. Успехи и на теб и направо на въпроса ти. Какво е това афилиейт програма? Много честно ще го срещнеш като партньорска програма, реферал програма, асошиетед програма и всевъзможни разновидности. Но това е едно и също - компанията Х предоставя продуктите си чрез мрежа от препордавачи, грубо казано. Тук обаче няма ги тъпотиите като заявяване на наличност, консигнация, поръчки и подобни. Тук печелиш единствено и само при продажба на техен продукт през точно определен линк с твоето id в него - за да разпознае системата на фирмата Х към кой акаунт да причисли продажбата. Примерно влизаш в някой it блог, четеш, гледаш и едно ревю на някакъв софтуер ти хваща окото. Честа ситуация. Изчиташ го и си казваш, супер, ще ми свърши работа. Кликаш на линка, банера или препратката (може и по други начини - чрез колекциониране на мейл лист от собственика на блога) и реално се озоваваш на продуктовата страница на самия софтуер. Купуваш го и компанията Х взима своята печалба от теб и дава % на човека (блогъра), който те е пратил. Лесно и просто. Така действа афилиейтинга. Тук се казва, че компания Х има афилиейт програма. Блогърът с it блога е техен афилиейт. Нямаш наличност, нямаш разправии с клиенти, нямаш разходи за поддръжка, единствено и само за промотирането на твоя блог, за да докара тези клиенти към продукта на компания Х. Ако имаш въпроси, пиши ни. Виж и тук някои програми, които могат да се разгледат, дори и са на темата на блога ти: https://www.predpriemach.com/forums/Проверени-Афилиейт-Програми-trusted-affiliate-pr.15/

Успехи.
Уааааау, благодаря за толкова разбираемия начин по- който си ми отговорил!!! Разбрах....все едно си комисионер, но без наличности при теб... със сигурност ще чета още много тук(сега ще погледна и линка) и ще питам всичко от което се нуждая! Средата тук е много приятна и приятелска!!!
 
Супер е сайта! С тия "базови" умения сте се справили по-добре от доста хора тук...

Средата тук е много приятна и приятелска!!!
В това не бъди много сигурна :D
 
Супер е сайта! С тия "базови" умения сте се справили по-добре от доста хора тук...


В това не бъди много сигурна :D
Толкова благодаря, тъкмо чета,чета съвети и препоръки и честно казано направо се отчайвам
То ми изглежда че или някой на пълен работен ден трябва да е на КОМП. И да прави всичко както трябва или да се плаща на специалист. А аз не печеля никакви пари към този момент и си рекох..."Пффф,какво ми трябваше, толкова е трудно..."
Благодаря за окуражаването! Няма да се откажа!!!
 
Уааааау, благодаря за толкова разбираемия начин по- който си ми отговорил!!! Разбрах....все едно си комисионер, но без наличности при теб... със сигурност ще чета още много тук(сега ще погледна и линка) и ще питам всичко от което се нуждая! Средата тук е много приятна и приятелска!!!
Пиши при въпроси или някакво мнение. :)

Приятна е. Но си имаме и характери. :)
 
От: ДА! Работещите от Вкъщи Мамчета Могад да Успеят Онлайн. За Мамитата!

Адриана, ако чувстваш, че можеш да пишеш има много колеги със сайтове на женска тематика, които винаги търсят автори/преводачи и.т.н. , винаги можеш да се пробваш и да предложиш услугите си. Дори и на ниските цени за статия които се плащат сега в БГ човек може да си изкарва по 600-700лв ( тук цифрата е някаква примерна и реална ) на месец ако пише упорито всеки ден.
Здравейте!
Може ли линк на тези сайтове с женска тематика?
 
Привет на всички. Много ми се искаше да пробвам това афилиейт, но нямам никакви умения в направата на сайт, блог или каквото и да било. Което автоматично ме отказва :( не изглежда толкова трудно, но като не съм запозната с основните неща, не мисля, че ще имам някакъв шанс.. Ако на някой му се занимава да ми обясни това онова или поне да ме светнете от къде да започна, ще съм ви много благодарна!
 
Здравей и добре дошла и на теб. Давай направо тук въпросите и ще ти се отговори. :) Аз лично се ангажирвам с това. Кажи ми до къде ти се простират знанията и с какво може да сме ти полезни, за да започнеш. Иска се обаче повечко упоритост и най-вече страст. Всичко друго ще видиш, че само ще си дойде. :)
 
Блинки, здравей. Благодаря ти, ето ми ги и въпросите:
1. За афилиейт ще ми трябва ли начален капитал? А за дропшипинг?
2. Ще ми трябва ли фирма и как да отчитам печалби ако имам?
3. Законно ли е всичко това общо взето ако нямам фирма? Или рискувам?
4. Ако ми трябва сайт, как да го направя след като нямам познания в тази сфера? Или е най-удачно да платя на някого да се заеме с това?
 
Моля, моля. Почвам да отговарям:

1. Не, не е нужен. Не се захващай с аф. програми, които искат някакви signup fees. Не ми изглежда нито честно, нито нормално. За дропшипинг - пак не е нужно, ако си уредиш така нещата, че при поръчка дропшипъра да праща при клиента стоката, а ти да си реално само връзката. Ще струва пари, ако искаш да имаш стока при теб, да, тогава зареждаш - това струва пари, които седят заключени до продажбата на стоката. Не те прави много ликвиден, но за сметка на това пък си сигурна, че пратката пристига на време и може да имаш по-голям контрол. Вече зависи кой модел е за предпочитане от теб. В началото може би ще е умно да си уредиш нещата така, че да почнеш да даваш заявки, които да ти се изпълняват. Случаите, в които продаваш да речем в САЩ и производителя е в там, то реално никакъв смисъл няма от складова наличност. Но в повечето случаи с тукашните търговци е, че взимат от Китай, и продават тук....времето за пристигане е дълго и това не е в много в полза на търговеца. Но пък и знам случай, в който магазин за спортни дрехи взима поръчката ти, прави към производителя заявка (намиращ се в Европа) и стоката ти пристига за седмица, максимум 2. Това е много добра алтернатива, особено ако преди това клиента ти е видял тази стока тук в някой мол с 30-40% отгоре на цената, която е тук. Да, чака....но има за какво. :)

2 и 3. Рискуваш. Защо? Защото извършваш търговия. Хората ще искат разписка, гаранция, отделно държава държи това да е контролиран процес както при качеството, така и при финансите преливащи от потребителя към търговеца.

4. Според мен, мисли за бизнеса си, сайта реално може да намериш някой да ти го изготви. Имаш предвид, че дропшипинг модела и афилиейт модела се различават, което при заданието на сайта трябва да е ясно какво точно искаш. Има възможност, разбира се, да ги комбинираш и двете, и един онлайн магазин на някоя готова платформа би свършил работа в този случай. Според мен няма да ти навреди да попрочетеш как се прави сайт с такива платформи, дори и да не се научиш, ще знаеш какво искаш, а това ще ти спести много нерви и ресурси. :)
 
Добре, а къде да разгледам тези програми, платформи, които мога да използвам? Чета доста напоследък, но направо вече ми е мармалад в главата. И започнах сериозно да се обърквам. Аз затова избрах този вариант - афилиейт или дропшипинг - защото не е нужен начален капитал и дефакто нищо не губя за да пробвам. Тъй като в момента съм в майчинство и имам нужда от допълнителни дохиди, реших, че с това мога да се справя.
Четох за двете понятия - афилиейт и дропшипинг - сториха ми се почти еднакви. Като разликата е в това, че афилиейт е по-скоро нещо като франчайз. А дропшипинг е споразумение с фирма да предлагаш нейните продукти, да и намираш клиенти, като продаваш на пазарни цени, а всъщност ги взимаш на доставни и разликата си е за теб. И естествено не е нужно да купуваш на едро, а просто да поръчваш каквото поръчват хората. Правилно ли съм разбрала двете понятия?
 
За афилийет програми ли? Примерно тук имаме секция за тях: https://www.predpriemach.com/forums/Проверени-Афилиейт-Програми-trusted-affiliate-pr.15/ , както и в нета има доста инфо за всякакви аф. програми под формата на ревю сайтове: affiliate programs

Правилно си разбрала двете понятия, само за аф. програмите - не е чак франчайз, защото нямаш предложен бизнес модел, което специализира франчайза. Тук имаш по-скоро моделът на дропшипинга, но ти се спестява общуването с клиента, освен ако не поискаш да имаш такова чрез някоя друга контакт форма или телефон....нямаш досадните разправии със стоката, хамалогията около ценообразуването, ако програмата не предлага като опция това (има и такива). Да не говорим за уреждането на парите и начина на плащане. Просто при афилийетинга имаш една основана задача и тя е да докараш таргетиран трафик, който да мине през линка с твоето ID и съответно да купи. Всичко друго вече е работа на афилиейт програмата - фирната предоставящ продуктите / услугите.

Ако през майчинството ти остава свободно време, то реално добра крачка си предприела да изкараш пасивен доход през нета. Моделът майки стават интернет предприемачки е доста популярен на запад. Често домакините започват да развиват блогове в областта, в която разбират. Например готварство....не след дълго блога им става не само четен, но и привлича вниманието на рекламодатели, предавания (–да се гостува като експерт), компании готови да рекламират там своите продукти. Имаш ли вече една изградена солидна аудитория, която те следи - то монетеризацията е лесна. Въпросът е процесът до постигането на това.

Дропшипингът в чистия си вид е не само споразумение между теб и доставчика, но и куриерската фирма (ако ще имаш допир до стоката), клиентите. Имаш повече функции, както и повече отговорности. Тук ти си определяш печалбата - естествено си лимитиран от пазарните цени и препоръчителната, която те задължава самия дропшипът да не надхвърляш (някои имат такива изисквания). Това е горната границата, долната си е общо взето обща за всеки, като повечето дропшипъри дават страхотни цени при количества, но както стана ясно - ти с количества не може да се ангажираш. ;)
 
  • Like
Реакции: DeeR

Горе