ДДС Радар — следи новия праг от 51 130 € (търся ранни тестери)

nachev2106

New Member
Здравейте,

От 1 януари 2026 г. прагът за задължителна регистрация по ДДС в България се следи по дни, а не по месеци — и има само 7-дневен срок за подаване на заявление след пресичане на прага (преди беше цял месец). За фрийлансъри и малки онлайн бизнеси, които следят оборота си на ръка в Excel, е лесно да се пропусне точният ден.

Правя малък инструмент — ДДС Радар — който:
- следи дневния ви оборот спрямо новия праг от 51 130 €
- предупреждава преди да го пресечете, не след това
- следи отделно и режима за 100 000 € при продажби в целия ЕС

В момента е само landing страница, с която тествам дали идеята реално е полезна, преди да инвестирам време в разработка. Ще съм благодарен на всякаква обратна връзка — както за самата идея, така и за начина, по който е представена.

Благодаря предварително!

Здрасти NovaPS, май наистина си прав, леко ме хвана натясно 😅

Обърках двата прага. 10-те хиляди евро са за дистанционни продажби (OSS режим), а 100-те хиляди са съвсем друго нещо — опростен режим за малки предприятия при трансгранична търговия. На страницата бях написал само 100 000 без да уточня за какво точно става дума, а точно за фрийлансъри, които продават услуги на клиенти в чужбина, 10-те хиляди са тия, дето реално ще ударят първи.

Ще го оправя тия дни. Благодаря, че го хвана — точно затова питам тук, преди да е станало по-голям проблем :)

Иначе какво мислиш за идеята? Харесва ли ти като концепция и имаш ли други мнения?

Горе