Дали ще стане

От: Дали ще стане

Ти на практика се опитваш да правиш "арбитраж", но си направи добре сметката да не излезне накрая, че си на загуба. Имам в предвид, че примерно ще докараш 100 човека в твоя блог със реклама във ФБ, тоест ще платиш 100 клика. При положение че безопасния CTR е около 5%, това означава че ще платиш 100 клика в замяна на 5 които ще реализираш. Също така имай в предвид че тези цени които гледаш са за adwords, демек това са цени които плаща рекламодателя на клик, а не пари които получава уебмастъра. Има доста голяма разлика между двете, защото Google взима над 50% от цената за тези кликове. Отделно не мисля че разликата в цените на клик между ФБ и Гоогъл е толкова голяма, за да е приложим този метод, не заради друго ами както казаха колегите по-нагоре това което искаш да правиш не е нещо ново и ако ставаше всеки щеше да го прави.
Като цяло бих ти препоръчал за твоите реклами във ФБ да използваш сходни думи с по ниска цена на клик, а вече в твоя блог да са тези които искаш. Например във ФБ-то рекламите ти са с ключова дума "ford insurance", а в блога да сложиш реклами за "auto insurance". Разликата в цените на клик между двете, в adwords е почти 3 пъти.
Успех.
 
От: Дали ще стане

Поне официално Г. взима само една трета от парите - за собственика на сайта остават две трети около 67% - Но това е само част от нещата ако фирмите които пускат Адуорд кампаниите знаят какво правят ще си пуснат отделна реклама с по ниска цена за реклами в сайтове с адсенс - А все си мисля че когато някой дава над 10лв на клик би трябвало да знае как да си харчи парите - така че реално си мисля че на тия реклами дето ги пише по 100лв клик за реклама около серпа може би ще се вземат максимум 10лв за клик от сайт с адсенс.
Рекламодателите не растат по палмите за да не могат да си направят сметката че трафика от адсенс по сайтовете е няколко пъти по калпав от тясно таргетираният трафик от реклами покрай серпа.

При това положение 100 влизания от ФБ по 50 цента са 50 долара от тях се очакват 5 клика по 10 долара (от мен да мине) - 50 долара тоест капо
Тук вече идва фокуса с безплатните ФБ ваучери - ако можеш достатъчно дълго време да ги ползваш може и да излезеш на печалба
 
От: Дали ще стане

А и не всеки клик дошъл от ФБ ще конвертира. Може би не повече от 1/5. За мен този вариант който си описал няма да е печеливш.
 
От: Дали ще стане

А и не всеки клик дошъл от ФБ ще конвертира. Може би не повече от 1/5. За мен този вариант който си описал няма да е печеливш.

Това последното не го разбрах какво имаше в предвид - Аз съм му заложил 5% ЦТР на трафика от ФБ което е в границите на полезното от тук натам шанса да му отрежат акаунта нараства многократно
 
От: Дали ще стане

Не ти бях дочел поста - същото е, ти дори си заложил 5%, аз много му дадох - цели 20%, но имах предвид само от фб, а той ще има все пак и някакви други влизания, колкото и да не е оптимизиран сайта.
 
От: Дали ще стане

Ивок сори за офтопика гледам в подписа ти на Сириус сайтовете ти ли им правиш СЕО-то
 
От: Дали ще стане

По принцип има и цени за адуърдс от над $100, но това не значи че ще проработи системата. Със сигурност парите, които плащат рекламодателите за сайтове са в пъти по-малки от тези, които са за търсачката. Отделно Гугъл взимат дял. Цените във Фейсбук са също доста вариращи, в зависимост от нишата, макар и по-ниски от тези на Гугъл.
Все пак системата работи в някои случаи, но зависи как човек ще изпипа нещата. Аз самият плащам за адуърдс и пращам трафика към афф програми. Това е нещо подобно, на това което искаш да направиш и от опит знам че работи.
 
по принцип и аз да предупредя че се води арбитраж като вкарваш ппц трафик към блог с адсенс (трябва да не изглежда че МФА - да не е с тема за адсенс) щото при комбинацията може да го отенсеш...

уж офицялн е разрешено да рекламираш блог на който има адсенс но доста си намират прична да и орежъхт през 2007 доста народ улетя а вртъкаха по няколко хили арбитражи.. добри времена за бизнес

бори се за органичен трафик и леко пускай и фейсбук... абе аз затова не го обичам адсенса много са капризни
 

Горе