Данъци при "affiliate" програма

OnlineMarketer

New Member
Привет на всички ! Имам следния въпрос: приходи от онлайн афилиейт партньорство между мен и даден сайт - "clickbank.com" да кажем, подлежат ли на данъчно облагане и ако "да", то каква е точно процедурата, как точно протича този процес ? Според коя данъчна система се плащат данъци, ако сайтът, който ми плаща е американски, а аз съм в България ?
Благодаря предварително :)
 
Здравей и добре дошъл при нас.

Да, всичко, което печелиш се облага с данък. Като си попълваш данъчната декларация, поставящ в графата доходи от извършени услуги - това, което си спечелил през годината, а те от своя страна ще те обложат с данък. Процедурата е ясна, но в НАП ще успят да ти кажат и в подробности. ;) Това е, в общи линии. Ако някой има нещо да допълни, ще се радвам да го направи.

Успехи от мен и до нови срещи.

П.П: Помъчи се на станеш зелен. Мерси предварително за това. ;)
 
От: Данъци при "affiliate" програма

Май някой трябва да напише цифрата. Ако изкарваш по 50 лева месечно не мисля че има защо да си правиш труда да ходиш в НАП. Може и да се бъркам.
 
От: Данъци при "affiliate" програма

Тази тема е дъвката и резултатът е, че не е ясно дали може да минеш само с 8% здравен рекет + 10% данък или трябва да се регистрираш да плащаш и двата вида пенсионен рекет допълнително (към държавата и към частен пенсионен рекетьор).

Бъди ИДИОТ, декларирай приходи от интернет като доход от чужбина и плати 18 % Рекет

Регистрация на самоосигуряващо се лице или трудният път на блогъра

Ако приходите ти са само от фирми извън ЕС (и от България) няма нужда да се регистрираш по ЗДДС (освен ако приходите ти надвишат прага за регистрация - тогава ще се регистрираш, но няма да плащаш ДДС за приходите ти извън ЕС).

Ако решиш, че искаш да се регистрираш по БУЛСТАТ (и да плащаш всеки месец осигурителен рекет (пенсионен + здравен + другия пенсионен) върху най-малко 420 лв) пиши, че се регистрираш като "осигурител" - така няма да се налага да показваш договор с печат (какъвто от ClickBank.com няма да ти дадат).
 

Горе