Инвестирам в: Да купя ли Youtube канал със 150К последователи?

Рейтинг - 0%
0   0   0
Продава сина на едно аверче канала си. Той е в САЩ и канала му има около 150К и го монетизира, но нещо се е отказал. Просто порасна, а преди го развиваше много и качваше съдържание постоянно. Печелеше от adsense, но напоследък не качва почти нищо и решил да го продава. Даже се зачудих дали да не го взема, но не знам как може да ми помогне това, защото той канала е за някаква детска игра. Дали може да се преобрази за нещо друго без да се загуби цялата адитория или е обречена кауза? Също така, колко струва според вас такъв канал - 150К последователи американска аудитория със всичко верифицирано и се печели от него. Не го знам колко печели, засега не съм питал, просто ми стана интересно. Аудиторията е била предимно деца и тийнеджъри, но те вече са големи на по 17-20 години, защото канала е от 10 години.

Продава сина на едно аверче канала си. Той е в САЩ и канала му има около 150К и го монетизира, но нещо се е отказал. Просто порасна, а преди го развиваше много и качваше съдържание постоянно. Печелеше от adsense, но напоследък не качва почти нищо и решил да го продава. Даже се зачудих дали да не го взема, но не знам как може да ми помогне това, защото той канала е за някаква детска игра. Дали може да се преобрази за нещо друго без да се загуби цялата адитория или е обречена кауза? Също така, колко струва според вас такъв канал - 150К последователи американска аудитория със всичко верифицирано и се печели от него. Не го знам колко печели, засега не съм питал, просто ми стана интересно. Аудиторията е била предимно деца и тийнеджъри, но те вече са големи на по 17-20 години, защото канала е от 10 години.
Ако каналът не е свързан с някаква личност, демек не си е показвал лицето и не си е ползвал гласа, може да се продължи евентуално. Ако е само глас, на теория може да го клонираш с AI, но зависи от стила на войсоувъра - ако са някакви драматични реакции и писъци, може да е по-трудно.

Контентът може да пробваш да го обновиш постепенно, та да се хареса на вече порасналите събскрайбъри.

Ма трябва и да те влече поне малко темата де.

Показвал се е, брат, реално те го знаят последователите му. Точно затова се чудя има ли смисъл въобще? Отделно те са били там заради играта, а новото съдържание може да ги отблъсне. Последните месеци няма почти никакви приходи, защото не качва нищо ново. А колко мислиш, че струва горе-долу един такъв канал, за да сравня с това, което му иска. После ще напиша колко е, но първо да чуянякое мнение да видя има ли общо с действителността.

Ако не смяташ да го развиваш в абсолютно същата посока ( ниша и стил), тези абонати ще ти са проблем вместо плюс. Просто алгоритъма ще им предлага новите клипове, те няма да ги гледат и отиваш в 3-та глуха.

Ако не смяташ да го развиваш в абсолютно същата посока ( ниша и стил), тези абонати ще ти са проблем вместо плюс. Просто алгоритъма ще им предлага новите клипове, те няма да ги гледат и отиваш в 3-та глуха.
Така е, брат, май се отказах. Със сигурност няма да го развивам в същата посока, даже с чудех какво да го правя, но идеята беше да използвам вече готовата аудитория. Нека да си го пуска да го продава в някакви сайтове.

В момента Тубата и ТикТок си е най-добрия вариант за бизнес, поне докато AI не се е научил да показва генерирано видео вместо смлян текст при търсене. Хората вече не обичат да четат. Търсиш нещо и хоп най-отгоре кратко, сбито и ясно. Защо да се ровиш? Аз имам миш-маш хоби канал и си правя по някоя продажба от време на време с профитшеър, ако беше блог щеше да е куп разходи и проблеми. Така не мисля за хост, сео, хакерски атаки и т.н. Не е монетизиран с реклами още, но и това ще стане.

Горе