Да не се индексира изображение

eLast

Active Member
Здравейте, колеги.

Имам 1 WP. В сайдбара съм хакнал уиджета за текст/хтмл и в него съм набухал едно нюню банерче с линк към друг сайт. От всичките възможни изображения по всичките страници ФБ решава точно това банерченце да ми го вади като превю имидж. Какво мога да направя, за да не се индексира този банер или пък просто да се зарежда някоя снимка от самите статии.
 
От: Да не се индексира изображение

Ти говориш че искаш за ФБ конкретно да зарежда това което ти му кажеш като изображение, а не ФБ да си избира (което става в случая ).

Ако е така, с долния код се казва на ФБ да зареди точно това изображение без да се съобразява какви други изображения намира:

<meta property="og:image" content="http://www.site.com/image.jpg" />
<meta property="og:image:type" content="image/jpeg" />
<meta property="og:image:width" content="razmera v pix" />
<meta property="og:image:height" content="razmera v pix" />

В случая ФБ ще вземе това за картинка http://www.site.com/image.jpg без значение какви други изображения намира.

Само че в твоя случай, след като е в сайдбар.. трябва да се помисли как да стане. Горния код работи за конкретен УРЛ, а когато е в сайдбар си мисля че ФБ ще показва за целия сайт това изображение http://www.site.com/image.jpg а за конкретна вътрешна страница, изображението което намери в нея.

Просто трябва да тестваш какво ще се показва от адреса ти тук:

https://developers.facebook.com/tools/debug
 
От: Да не се индексира изображение

Там е работата, че на 1 страница си хваща снимките от статията, а на друга хваща банера от сайдбара и не мога да разбера защо ги върши такива.
 

Горе