Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

tuger

Well-Known Member
Ясно е, че без присъствие в социалните мрежи не може. Обаче има ли смисъл от "кухи" фенове, които да доставени от индийци 1000 за $5 ? Аз не мисля, че ще повлияе особено на ранкването.
От друга страна, друго си е като видиш, че има повече лайквания сайта или публикацията. Лично аз си мисля, че е доста по-"натурално", ако поръчаш на няколко човека да намерят сайта в серпа, да влязат и да постоят и тогава да харесат. Другият вариант е доставянето на солидно количество харесвания да става наистина от реални фенове, но там цената е също стабилна.

Надявам се да споделите опита си.

Блаагодаря.
 
От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

За сеото мисля че има значение от твоят сайт да има изходящи линкове към СМ и от СМ линкове към твоят сайт - дали обаче на сайта ще имаш бокс със сто или с 1000 фена не мисля че има значение - по скоро е важно страницата която те линква каква тежест има но мисля че това не е обвързано с броят фенове

За пример мога да дам сайт на който съм набил бокс с 1000 кухи фена и не видях нещо да му промени класирането в същото време имам сайтове с повече истински но и от тях не съм видял промяна.
 
От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

Единствена полза от тези фенове май е само трафика. Може при много голяма активност и движение на потребители гоогле да му даде някакво преимущество, понеже има входящ трафик от там.
 
От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

Не, няма смисъл от кухи фенове. При никакви обстоятелства не съм отчитал подобряване на позиции само на база на фенове. За добър ранк наличието на ФБ страница е прекалено стандартно и само това не може да даде промяна. Нулев ефект и при пренасочване на twitter към ФБ или RSS към ФБ, на базата на 2 годишни тестове. Ефективно е директно да стреляш, без значение какво продаваш и да даваш добри отстъпки.
 
От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

Не виждам как броят на феновете от някаква фб старница може да имат нещо общо със сеото. В смисъл, лайкбокс всеки може да си вгради в сайта на каквото си поиска. По-скоро публикуването на линкове на стените на страници с висок пр (нали и страниците имат пр) има някаква тежест, а също и вирусният трафик от социалните мрежи, и разбира се взаимодействията на хората със сайта чрез бутоните за споделяне. Имам един сайт, на една година, без да му е правено абсолютно никакво сео стана пр4 и се класира на 2ра позиция по основната си ключова дума в гугъл. На трафик за него съм разчитал предимно на фейсбук.
 
От: От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

Имам един сайт, на една година, без да му е правено абсолютно никакво сео стана пр4 и се класира на 2ра позиция по основната си ключова дума в гугъл. На трафик за него съм разчитал предимно на фейсбук.

А имаш ли харесвания на статиите ?
 
От: Да обсъдим fb феновете/харесванията и тежестта им за SEO

Има, да.......................
 

Горе