Деликатна операция ... моля СЕО гурота на помощ :)

SSTrader

Member
Здравейте специалисти.
Първо да изразя благодарността си към всички в този форум.... много много ми помогнахте. Особено vaskoa който го тормозя ежедневно, а човека все любезно и търпеливо отговаря.
Но както и да е .... сега по същество.
Знайно или не знайно защо ... гугъл ме изхвърли за ключовите ми думи футболни прогнози и прогнози.... сайта ми е betbul.eu Имам много хубав домейн sportniprognozi.com и се чудя да прехвърля сайта там или с някакъв редирект за да не стане дубликейт на съдържанието. Много съм объркан ако може дайте съвет.

Много поздрави и много студена бира.
 
От: Деликатна операция ... моля СЕО гурота на помощ :)

За редирект може да ползваш 301, чрез .htaccess файла - има доста голяма информация изписана по този въпрос и най-важното в този форум.
Отностно проблема ти - и аз имам от подобен род. Явно Mayday ъпдейтите са ни помогнали да се сринем. Аз лично залагам на онпейдж оптимизацията, като внесох малко промени във въпросният паднал сайт. Само домейна няма да повлияе кой знае колко на оптимизацията ти. Трябва да опиташ да олекотиш самата страница (Yslow и инструмента на бай ти гугъл) и да оптимизираш останалите елементи като на пример картинките. След фрапантните за мен 30% загуба на трафик и опитите ми да разнищя проблема разбрах колко много грешки съм допуснал/пропуснал до сега.
Аз лично бях засегнат от позиционирането на long tail keywords, но основните си останаха на добри позиции в индекса, даже се изкачиха с 1-2 места. Като цяло и аз не мога да схвана спатиите на гугльо.
И аз като теб, се надявам някой да изкаже някое полезно мнение.
 
От: Деликатна операция ... моля СЕО гурота на помощ :)

<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />

Fail .
Като цяло нямаш много беклинкове , или поне не от качествени сайтове . Вътрешната оптимизация и тя куца . А може и да си пратен в сандбокса , или просто да те деиндексира поради много причини .
А по темата , както каза ktomov , използвай 301 , той показва на търсачките , че информацията е преместена постоянно на друго място .
Ето ти едно материалче , което ще ти помогне , как да го направиш точно .
http://www.tamingthebeast.net/articles3/spiders-301-redirect.htm
 
Google от много дълги години не ползва мета keywords & description за нищо. А с "куцата" вътрешна оптимизация сайта се класираше стабилно на 5та позиция от много време ... ?!?

И в момента продължава да си излиза чудесно за по-дългите фрази, например: http://www.google.bg/search?source=...а+Франция+Мексико&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Явно само home page е изчезнал по някаква причина, според мен нещо те наказаха. Почти съм сигурен, че е в резултат на link wheel -а, за които се набута 100 и кусур долара (и нямаше никакъв ефект от него). Ако си беше купил линкове за толкова щеше да си първи вече. И после като си продължил да спамиш и по социалките всеки ден - ето ти резултат. А може и нещо друго да си направил и да не си казваш :). Също имам спомен, че преди време ти го бяха хакнали, огледал ли си внимателно дали и сега няма нещо такова?

Аз лично бих изчакал. Може би бих се пробвал и с няколко нови линка от по-сериозни сайтове.

Не знам ако редиректнеш всичко дали няма шанс наказанието и то да се прехвърли на новия сайт ...

btw по-рано сайта си имаше keywords & description, да не си го предобрил нещо от админа? От там дори можеш да забраниш търсачките.
 
Гледам, че сайта е възкръснал :) само дето е малко по-назад.
 
От: Деликатна операция ... моля СЕО гурота на помощ :)

Искам само да те поздравя .... много ми хареса идеята за сайта ти
 

Горе