Депозит за юридически лица - в коя банка?

p.penzov

Member
Искам да направя депозит на името на юридическо лице в ДБанк. В момента там слезам че имат сравнително добра лихва в сравнение с другите банки. Обаче ме притесняват следните неща:
1. За физически лица има гаранционен фонд, а за юридически няма.
2. ДБанк мисля че не е българска банка, т.е ако фалира няма ли да пия студена вода и да загубя парите си защото е чужда банка?
3. Други банки може ли да препоръчате като по-стабилни?

ще направиш депозит ти..... колкото си направи фирма в Румъния , колкото си купи вила в Свети Влас и колкото не си бот.... знаем ти номерата на теб, идваш , питаш и до там... дори на ЛС не отговаряш , айде чупката

Искам да направя депозит на името на юридическо лице в ДБанк. В момента там слезам че имат сравнително добра лихва в сравнение с другите банки. Обаче ме притесняват следните неща:
1. За физически лица има гаранционен фонд, а за юридически няма.
2. ДБанк мисля че не е българска банка, т.е ако фалира няма ли да пия студена вода и да загубя парите си защото е чужда банка?
3. Други банки може ли да препоръчате като по-стабилни?
Реклама на ДБанк ли правиш?

За физически лица има гаранционен фонд, а за юридически няма.
Пълни глупости. Влоговете на граждани и фирми в една банка се гарантират независимо един от друг до 196 000 лв. (от 01.01.2026 г. сумата на гаранцията ще бъде 100 000 евро). Сумират се само влоговете в една банка на физическо лице, което е същевременно и едноличен търговец, тъй като последният няма статут на юридическо лице. Суми над този лимит не са защитени и представляват кредитно участие при фалит, с други думи, над тая сума си е на твой риск

ДБанк мисля че не е българска банка
Банката е българска и основана на 12 март 1999 г. и притежава пълен банков лиценз, издаден от Българската народна банка. Собствениците не са българи но това няма значение

я ходи се скрии на село при прасетата
ей цървуле , скоро ли ходи на курс по простотия? Успешно си го завършил да ти кажа.... погледни си старите теми в които си питал нещо и никога не си отговарял да те еба у цървула

Горе