Конкурс за: Дизайн на графит със спортисти

nekakav

Active Member
Рейтинг - 100%
16   0   0
1. Начало на конкурса: 02.09.2018

2. Краен срок на конкурса: 09.09.2018

3. Дата за обявяване на победител: 12.09.2018

4. Награда: 400 лв


Здравейте.
През 2015 г. стартирахме проект "Алчни за Спорт", целящ да популяризира българския спорт, изрисувайки големи български спортисти на локации в София. До момента сме изобразили 6 спортисти - Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Валентин Йорданов, Евгения Раданова, Кубрат Пулев и Ивет Лалова. Ето и снимки от проекта:
1) https://i.imgur.com/NhaON4s.jpg
2) https://i.imgur.com/BDjk9mk.jpg
3) https://i.imgur.com/kMnN5xo.jpg
4) https://i.imgur.com/ScxXKZu.jpg
5) https://i.imgur.com/vuQjv64.jpg

Желаем да довършим моста, който започнахме на бул. Симеоновско шосе и да изрисуваме и останалите 2 стени с още 4 спортисти. Ето и двете стени, върху които трябва да се представят наложени проектите:
1) https://i.imgur.com/PjW0bQW.jpg
2) https://i.imgur.com/UxCRliA.jpg

Спортистите, на които сме се спрели засега са Трифон Иванов (футбол), Александра Жекова (сноуборд), Янко Русев (щанги) и Румяна Нейкова (гребане).
Задължително условие е спортистите да са в комбинация мъж-жена на едната стена и мъж-жена на другата.
Задължително е и двете имена на всеки спортист да присъстват в дизайна (на кирилица).
Стените са с височина между 3 и 4,5 метра в съответните краища.

Снимки на спортистите ползвайте по Ваша преценка от интернет. Ако снимката е със запазени права, при участие в конкурса трябва да упоменете това, заедно с източника на снимката.

Ето някои примерни проекти на чуждестранни спортисти, които според мен не са лоши:
*Мухамед Али 1
*Мухамед Али 2
*Мухамед Али 3
*Марадона 1
*Марадона 2
*Меси 1
*Меси 2
*Меси 3

Желая вдъхновение и успех!
- Борислав
 
Последно редактирано:
Който смята да участва, нека драсне 1 пост в темата, за да сме наясно дали има интерес. Ако има нещо неясно - на линия сме за разяснения.
 
Размерът не е от значение, стига да е ясен детайлен образа, така че да може да се прерисува от художник. Не е задължително да е векторизирана, това е творческо решение.
 
Здравей, готов съм с моите предложения. Наложил съм ги на стените за по-нагледно.
Изписал съм само името на Трифон Иванов, защото нямам време в момента, но ще ги добавя на по-късен етап.
Ако има нужда от някакви промени, ще мога да ги направя чак в понеделник, защото заминавам и ще съм извън страната.

ntbUpDD.jpg

OLN38Co.jpg
 
И двете предложения са силни, харесват ми.
Тъй като много хора се оплакаха, че срокът е кратък, удължавам конкурса с една седмица, до другата неделя (16.09). Надявам се времето да стигне за още няколко добри попадения :)
 
Туньо и синьо.... @red недей така :).

@nekakav защо предварително не уреждата правата за снимки със посртистите?
Мухамед? Серизоно ли?
 
И на @dreambench е добро предложението.
@AMitrev , "Мохамед, също Мухамад, Мухаммад, Мухамед и Мухаммед, е арабски религиозен и политически лидер и пророк на исляма. "

Надявам се и @stoineff , @Simonad96 и @Websolut също да намерят вдъхновение и време за участие.
 
Снимките на търсените спортисти са с доста кофти качество. И за нещо наистина добро ще падне много работа, ми се струва.

Защо не потърсите и не си закупите от агенциите подходящи снимки, дайте ги на дизайнерите и съм сигурен, че ще има повече и по-добри предложения.
 
Снимките на търсените спортисти са с доста кофти качество. И за нещо наистина добро ще падне много работа, ми се струва.

Защо не потърсите и не си закупите от агенциите подходящи снимки, дайте ги на дизайнерите и съм сигурен, че ще има повече и по-добри предложения.

Вероятно се търси по-скоро композиция / цветове и съчетание на различните елементи, отколкото качествени снимки. Така или иначе ще ги рисува опитен художник, няма да се печатат на стената. Снимки има достатъчно и след няколко филтъра вършат работа - векторизираната им версия наподобява ефекта от рисуването със спрей.
 
AMitrev да знам, просто ми хареса как се получи със синьо, цветовете винаги могат да се променят, да се сложи фон и т.н.т. Това е най-лесното, стига клиента да желае. Само че за сега не смятам да правя каквито и да е промени, защото организатора не е искал такива, а и като гледам конкурса се превръща в " Търся два банера за 400лв. " и явно аз съм се объркал и съм тръгнал да рисувам вместо да седна на photoshop да направя два банера. Може би точно това е искал организатора, защото не виждам да е възразил по някое от предложенията, така че за сега съм пас.
 
Много добра инициатива, за жалост няма да успея да направя всичко, което искам в сроковете, но не мога да си позволя да не участвам:

Идеята ми е да се заложи на urban style... и това е заради изискването и Трифон Иванов да участва в композициите. Респект, към труда на всички български спортисти!


alchni-1.jpg


alchni-2.jpg
 
Това е моето предложение. Играчката не е малко. Ще опитам и за другите двама спортисти, ако има смисъл.
Оригиналният файл е в 3 пъти по-голям размер.

QMyLSVA.jpg


UIEwbX5.jpg
 
Последно редактирано:
Само че за сега не смятам да правя каквито и да е промени, защото организатора не е искал такива, а и като гледам конкурса се превръща в " Търся два банера за 400лв. " и явно аз съм се объркал и съм тръгнал да рисувам вместо да седна на photoshop да направя два банера. Може би точно това е искал организатора, защото не виждам да е възразил по някое от предложенията, така че за сега съм пас.
Не коментирам предложенията по време на конкурса, защото няма еднолично да взема решение - всички предложения ще бъдат обсъдени с компетентни представители от сферите на спорта и изкуството. @dreambench го каза доста точно - търси се най-подходящата композиция, съчетание от цветове и елементи, която впоследствие да бъде дообработена и изчистена.

Ето и все пак ЛИЧНОТО ми мнение - за момента предложението на @dreambench най-много ми допада, след това е може би това на @StefanT . Предложението на @stoineff е прекалено траурно и мрачно, разбирам защо го е направил така, но не е това идеята на проекта. @kpetrov - файловете не са необходими в толкова голяма резолюция - няма да се печатат, а ще се рисуват.
@EGraphix , стената ще бъде бяла, така че бялото, което в твоя проект толкова изпъква, на белия фон ще се позагуби.
@red и твоят проект сред фаворитите ми. Като забележки имам погледът на Трифон и изражението на Янко Русев, както и споменатият от колегите син цвят.
Пак казвам - това е лично мнение, а победителят няма да се избере еднолично от мен.
 

Горе