Дизайн на тениски

По-скоро ако сложиш дадена снимка на тениската, има вероятност да си имаш проблем с фотографа, направил конкретната снимка. Ако са тип фенарт / рисунка / портрет на дадена личност, вероятно няма да имаш проблеми, но и аз не съм на 100% сигурен. За единични бройки никой няма да се занимава с теб, но ако започнеш по-масово да продаваш, гаранция ще ти обърнат внимание.

И както те посъветваха горе, по-добре направи един експеримент, виж дали ще вървят, и после мисли за чужбина, където конкуренцията е огромна в сравнение с БГ. И според мен със сигурност трябва да намериш как да ги правиш тук и само да ги изпращаш, вместо да поръчваш единични бройки на изпълнител в съответната държава. Както сам си се убедил, печалбата ти ще е никаква. Намери добър дизайнер, дай му % от печалбата, ще се старае максимално.

И приемаме, че дизайните и качеството на материята ще са на високо ниво. Тук не печелиш с уникалност на услугата, а единствено с качество/изпълнение. Не прави компромиси с тези неща, ако искаш да имаш успех.
 
Самите снимки не са просто от нета, направени са да изглеждат като анимирани, с ефекти. Не знам правилно ли обяснявам. Трафикът не е български, няма как да пробвам тук.
 
По принцип имаш право, за това се интересувам от това. Всичко зависи според мен от хората, ако е някой милионер не мисля, че би направил проблем за пари, които изпошзват за едно хранене само... но има и такива, които биха.. Много версии има по-тази тема.. Бъкано е с такива продавачи, които нямат разрешение. Например хората си взимат автографи от известни личности и после ги продават..... Хуляди случаи са. Най-лошото е когато човек изпадне в такива мисли.

Да, мисля че темата е доста разширена и може да се говори доста по нея, но в случая е най-хубаво според мен да се включи някой който си е имал проблеми с това, или някой който ги е заобикалял.... ще бъде интересно и полезно за много хора.
 
Самите снимки не са просто от нета, направени са да изглеждат като анимирани, с ефекти. Не знам правилно ли обяснявам. Трафикът не е български, няма как да пробвам тук.

Това, че са много стилизирани не ти дава гаранции. Пак се води "derivative" или производна на първоначалната снимка. Тоест, ако вземеш една снимка и я векторизираш или направиш нейна "анимирана" версия, пак трябва да имаш разрешение от фотографа, за да я продаваш.

Ако гледаш от 5-6 различни снимки на някого, за да го нарисуваш от различен ъгъл примерно, вече правиш нещо ново и уникално, а не просто репродукция. Тогава е ОК.

Все пак това е вече голямо задълбаване и вероятността някога да имаш проблем с това вероятно е нищожна, просто казвам. Напоследък много хора остават изненадани от разни агенции, така че никога не се знае дали след време няма да ти се обади някой.
 

Горе