Димитър Митев - включване в листата за евродепутати на ПП Глас Народен

От: Димитър Митев - включване в листата за евродепутати на ПП Глас Народен

@nortrant: много се радвам, че дискутираме, защото обратната връзка от хора като теб, е много важна. Позициите на "Глас народен" са достаъчно ясни, според мен, като нарочно е търсен краткия формат. За сравнение, програмата на БСП е 45 страници. :) Основната позиция обаче е една - изриване на досегашния партиен модел и апарат от властта и вкарване в нея на хора, за които думите морал, чест, отговорност, семейство, народ имат значение. А от тук произтича и всичко останало в позициите.

Мое лично виждане е, че като граждани можем да работим в подкрепа на една или друга кауза през целия си живот, но като политици на управленски позиции, не би трябвало да имаме на разположение повече от два мандата. Изобщо, не само последователно. Защото властта развращава. И защото се изчерпваме или затъваме в рутина. И обвързаности. Нови лица, но споделящи традиционните ценности и отстояващи едни и същи принципи - това, според мен е формулата за справяне не само с мафията във властта, но и с всички останали наши управленски, административни и пр. проблеми. И намирам в позициите на Светльо Витков точно това съответствие с моите разбирания, с разбиранията на моите близки и познати, че да приема и наименованието на партията като точно отражение на нейната същност - да бъде глас народен.

Извън това, нерядко си мисля, че за да те изпуснат от поглед ония, които държат конците на театъра наречен "избори" и да получиш подкрепата на 1.5% от гласоподавателите, вероятно никак не е зле да те мислят за шут и неудачник. Така трудно ще разберат дали и колко си сериозен преди да е станало малко късно да се намесят. :)

Както и да е, позиции, думи... - те имат значение, но най-важният критерий си остават делата. И искрено се надявам повече хора да дадат шанс на "Глас народен" да покаже именно дела. Защото, засега, позициите на партията са достатъчно категорични и последователни.

@blaster: благодаря ти за въпросите - конкретни и по същество. Преди да отговоря, обаче, бих искал да те попитам: ти какво би искал нашите евродепутати да направят за България?

Междувременно, класирането ми към момента: Гласове 109, Позиция: 25. :)
https://www.facebook.com/glasnaroden.bg/app_699264980108474?app_data=leaderboard
 
От: Димитър Митев - включване в листата за евродепутати на ПП Глас Народен

@blaster: благодаря ти за въпросите - конкретни и по същество. Преди да отговоря, обаче, бих искал да те попитам: ти какво би искал нашите евродепутати да направят за България?
Е какво сега, ти отговори ли ми или още невлязъл в политиката и са прайм на ударени :-o
Ясно ми е, че няма да можеш да направиш нищо за България като евродепутат, виж за себе си може да се понапънеш
 
От: Димитър Митев - включване в листата за евродепутати на ПП Глас Народен

@blaster, ти ме замисли. Замисли ме дали има смисъл да ти отговарям при това негативно настроение и квалификации, за които не смятам да съм дал повод. :)

Аз лично не изповядвам схващането, че един представител само дава отговори какво мисли по това или онова, но е важно и да пита за същото хората, чиито представител би се явявал.

От друга страна, влязох в темата, за да дам възможност на непознаващите ме да си създадат представа за мен като човек и да решат дали тази личност Димитър Митев заслужава тяхното рамо в този първи етап по пътя към евентуалното му включване в листа за участие в изборите за евродепутати. Т.е. да не слагаме каручката пред магарето и да приемаме, че аз вече съм евродепутат, а да използваме момента за опознаване и обсъждане. :)

Позиция: 25
Гласове: 114
 
От: Димитър Митев - включване в листата за евродепутати на ПП Глас Народен

Абе ти да не си някаква звезда, че се замисли дали да ми отговаряш заради негативно отношение?
Мислителю, как ще отговаряш на критики и запитвания в Европейския Парламент, щом искаш само ухилени физиономии и положителна нагласа и фенове да те аплодират?

1888623_10152217946759490_558781649_n.jpg
 

Горе