Дискусия За online парфюмериите

k3i0ki

Guest
Здравейте, напоследък ми прави впечатление, че с всеки изминал ден в глобалната мрежа излизат все нови и нови магазини, предлагащи маркова козметика на безбожно низки цени.
Следейки случващото се, реших, да проуча пазара с цел проверка качеството на предлаганите козметични продукти. За целта, набелязах няколко магазина, предлагащи парфюми с около 30% по евтини от бутиците на Витошка.
След което, поръчах от всеки от набелязаните магазини по 1 продукт и зачаках.
Това което ми направи впечатление е, че парфюмите бяха досущ като оригиналните не се различаваха нито по опаковката, да не говорим, че и шишето и миризмата по нищо не им отстъпваха.
Но, проблемът беше в трайността
на всеки 1 от тях. За съжаление, тя не продължаваше повече от 3/4 часа.Това ме навежда на мисълта, че са качествени ментета.
След което, продължих, да търся информация задавайки си следните въпроси: От къде аджеба се снабдяват тези търговци с маркова козметика?
И защо с всеки изминал ден, магазините предлагащи тези иначе качествени ментета буквално се размножават?
Попаднах на 1 новина, която ме накара, да създам тази дискусия: http://www.monitor.bg/article?id=222273
новината, е малко стара, но ясно начертава картината.
Това пък от своя страна ме кара, да се замисля върху 1 ключов въпрос. Има ли Орган, който контролира тези електронни магазини?
 
Последно редактирано:
От: Дискусия За online парфюмериите

Няколко пъти съм си поръчвал парфюми online (от един и същ магазин) и никога не съм имал проблеми с трайността им. Може би просто свикваш с миризмата и не ги усещаш?

Едит: Това ли е най-подходящият раздел за темата? :)
 
От: Дискусия За online парфюмериите

То и по бутиците има "уж ориджиналдъ" парфюмчета.
Заради такива пишман бизмесмени не бих си купил парфюм онлайн. Единствения проверен източник на маркови парфюми е get.bg. Една позната е купувала от там и откри огромната разлика с ментетата от parfumi.net или parfumi.org не се сещам вече.
 
От: Дискусия За online парфюмериите

За български ли онлайн магазини говорим? Аз не съм купувала от тях, но има един много качествен английски, поръчвам продукти оттам и забелязах нещо. Примерно моят парфюм пише, че е произведен в Испания и са изредени дистрибуторите, вкл. БГ (което ме учуди), а пък в мола същият парфюм пише, че е произведен в друга страна забравих къде и уж ние го пласираме на пазара, а пък не пишеше БГ дистрибутор /което е незаконно по принцип/. Въпросът, който стои е наистина дали такива магазини предлагат качествени ментета или оригинали..Много хубава тема, за моят парфюм нямам база за сравнение, но мисля да поръчам някой, за да сравня, защото този е хубав, но не и много траен..Според мен обаче на бг сайтовете за парфюми човек не е добре да се доверява. Това е мое лично мнение и се извинявам предварително, ако собственик на такъв сайт чете поста.
 
От: Дискусия За online парфюмериите

Да, става дума за Български online магазини.
Забравих, да спомена, че трайността на парфюмите се определя от съотношението на концентрациите на ароматните масла и алкохоли.
и са както следва:
Най голямо съдържание на ароматните масла- от 20 до 30 % има в Парфюмите ( Parfum).След това следват Eau de Parfum (EDP-парфюмна вода) от 15 до 25 % , Eau de Toilette(EDT-тоалетна вода) от 10 до 20 %
От тук можем, да направим 2 извода:
1. като вземем предвид факта, че Парфюмна вода със съдържание
на ароматни масла 25% което е и максималната стойност за нея е със средна трайност 16 часа.
Това значи, че средната трайностт на edt (тоалетната вода) със съдържание 10% в най-лошия случай не трябва, да бъде по-малка от 7 часа!
2. реално парфюми (parfum) със съдържание на ароматните масла не се продават или ако се продават, трябва, да са в интервала от 200 до 350 лева.
Поправете ме, ако греша!
 
От: Дискусия За online парфюмериите

Продават се и това не зависи от българските търговци, а от пазарната + доставната цена + останалите разходи парфюма да се озове в България.
Голяма част, да не казвам 70% от онлайн магазините пазаруват от едно и също място, като те сами определят каква надценка да слагат на продаваната продукция.
Сигурен съм, че същите тези 70% от онлайн магазините търгуват с напълно качествена и оригинална продукция, въпреки разликата между тях от 15-20 лева на парфюм и съответно 40-50 лева при бутиците.
Нека не подценяваме факта, че за да имаш бутик на Витошка, пък било то и с размерите на тоалетна, то трябва да се бръкнеш поне едно 2500-3000 лева само за наем, което ако го разделиш на 22 дни, ти дава приблизително 136 лева на минус още при отварянето на магазинчето. Нормално е надценките да са по-високи, предвид факторите съпътстващи офлайн търговията.
Що се отнася до трайността - не надценявай човешкото обоняние, всеки рецептор привиква към дадена миризма, било то за седмица, ден или час. Готви 2 дни поред мусака, направи го на третия и съм сигурен, че почти нищо няма да усетиш от аромата на това което си сготвил.
 
От: Дискусия За online парфюмериите

По принцип съм с доста развито обоняние, но когато се напръскам с парфюм след около 2 3 часа все едно, не съм се пръскал. Абсолютно нищо не усещам.
 
От: Дискусия За online парфюмериите

По принцип съм с доста развито обоняние, но когато се напръскам с парфюм след около 2 3 часа все едно, не съм се пръскал. Абсолютно нищо не усещам.

Е ти пък се изказа. Аз с едни от най фалшивите адидасчета като се напръскам сутринта (към 9:00), та чак до вечерта до към 19-20 часа държи.

Това че 25% аромати имат трайност 16 часа не означава че 10% ще имат 7. Не знам как го сметна. Процентите не са часове.
 
От: Дискусия За online парфюмериите

Напълно съм съгласен с ThinkFast. Тези цифри са много относителни и не може току така да направиш някаква сметка. Факторите, които определят дълготрайността на даден парфюм са прекалено много - като се почне от самите нотки, мине се през "натрапчивостта" на въпросния парфюм и се стигне до това за коя част от денонощието е правен.
Аз ползвам два - Burberry - Brit (EDT) и Paco Rabanne - One million (EDT), като издръжливостта на първия е ~ 12-13 часа, а на втория 3-4 (според моето обоняние). Според мен е най-добре да се сменят няколко различни марки с различни нотки, като по този начин ще "предпазиш" обонянието си към привикване към дадена миризма, колкото и приятна да е тя. Случвало ми се е с Милиона да го ползвам сутрин към 7-8 като изляза по задачки и в 7 вечерта (без да се прибирам) да ме питат какъв парфюм съм ползвал.
Много е относително да се каже кое точно и колко издържа.
 

Горе