Дискусия само за сериозни предприемачи

road_runner

Member
Първо искам да напиша, че тук искам да поговорим наистина за сериозни инициативи- не искам да чета за 400-500 $ на месец и т.н. Интересувам се има ли хора, които правят някакви смислени пари - поне 2к на месец и то наистина бизнес, а не да е работа. Т.е почти без тяхно участие. А не седнал пише си сам статиите, сам си оптимизира- това не е бизнес- това е работа. Та ако има такива хора, дали биха споделили в каква сфера им е начинанието и какви пречки са срещнали. Интересуват ме неща от типа на как си узаконяват всичко, как си запазват търговски марки, как се доверяват на партньори и т.н. Кой ви води счетоводството и т.н. Като ви трябва юридическа помощ какво правите, при положение, че тук едва ли има много опитни адвокати

Благодаря на всички, които ще отделят някакво време да пишат тук и се надявам да се получи смислена дискусия.
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Въпросите, които си задал ги има в n на брой теми. Седни - прочети. А ако чакаш някой да ти състави бизнес план - слабо вероятно да се случи.
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Тази тема с това описание ми изглежда толкова безмислена и най-вероятно заради това е лишена от всякакъв вид интерес.
Аз не виждам как който и да е било успешен бизнесмен ще тръгне да споделя начините за успех или пък да даде успешна стратегия.
Както сподели колегата по-горе има толкова много теми в този форум които са с такава цел, а ти дори не си направил труда да ги разгледаш....
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Общо взето никой сериозен няма да отговори на толкова не сериозно зададен въпрос :)

Работа има и за 2к, няма предприемач, който да не работи, работата е част от процеса. Ако знаеш "бизнес" (да не казвам работа), в който можеш само да клатиш крака и да падат пари, сподели, че нещо сме изостанали тука.

Кое как се узаконява, какви търговски марки и какви 5 лв? Обоснови се, какво точно искаш да знаеш.
Трудностите на всички са лично индивидуални за тях, търсиш формулата за успех ли ? Защото такава няма :) Има хора, които успяват и такива, които не успяват.

А защо тези, които изкарват по 500-600$ не се считат за сериозни, какъв е твоя критерии за сериозност и откъде си го изградил? На база личен опит или прочетени теми по форуми?
 
Последно редактирано:
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Кажи сумата която ще инвестираш? Или има условие и без да инвестираш да стане?

1. Идея - За препоръчване уникална
2. Бизнес план - Задължителен
3. Финансиране - Кой и как ще финансира проекта?
4. Офлайн контакти - Към кого е насочена идеята и важните хора, които познаваш в сектора
5. Рекламен и маркетингов отдел - С какво си по - добър от останалите?!
6. Дистрибуция (дори и услуга да предлагаш трябва да имаш идея как да стигне до крайния потребител)
7. Производство.

Пиша тези точки не за теб, а за някой, който ще влезе и ще си загуби времето. Търговска марка се узаконява лесно. Патентова се малко по - трудно. ... позитивен бранд се изгражда с много работа, време, воля, търпение постоянство... Губи се и се превръща в негативен за сек. и то завинаги... Изчети форума и пак се върни тук. Прецени си възможностите и пак пиши. Използвай "несериозната" рецепта + Работата за 500 лв. умножи я Х 100 и ще получиш рецептата, която търсиш..
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Не търся бизнес план . Въпроси за финансиране не ме интересуват. Какъв е моя критерии за смислени пари няма значение. На база на лични резултати е, това е важно.. И никъде не съм поискал някой да ми разкрие бизнеса си. Толкова тъп човек не вярвам да има в тоя форум, да чака някой да му направи нещата. Уникална идея не търся, ако никой досега не го прави това, по-скоро бих се замисли защо, едва ли съм най-умният и единственият, които се е сетил за това.
А и ще оценя да си спестите тоя леко поучителен тон, забелязал съм в тоя форум, някой като има сериозни пари за инвестиране , всички се оказват прекалено по-умни от него и се държат сякаш те изкарват повече от него.

А темите, които са в този форум са предимно за това как да си купим работа, това не е бизнес. Бизнес е да имаш 10-20 часа на седмица макс, които да се състоят в контрол над нещата, а не да извършваш изпълнителна работа.


Ето ви няколко конкретни въпроси:

Кво правим, като имате копиране на търговска марка , било то с близко лого, било то с име на фирма, което да е подвеждащо?
Какво правим, като дистрибуторите почнат да те ебават, докато мине делото, ти си толкова на загуба, че може и да фалираш?


А това за работата умножена по 100 би вървяло ако има пазар по 100, нужда по 100 и т.н. Говорим да има някаква реална нужда на пазара, която да е scalable, иначе все едно да ми кажете, че ако примерно БМВ сеи уможат усилията на БГ офиса ще могат да продават 10 пъти повече автомобили, да ама друг път
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Бизнес е да имаш 10-20 часа на седмица макс, които да се състоят в контрол над нещата, а не да извършваш изпълнителна работа.
Аз такъв "бизнес" не познавам. А познавам доста хора с много пари. Такъв "бизнес" е въртене на синджирче. Може златно, може платинено. И не са скъпи.
За да не пиша много примери, ще дам един. Съвсем близо до мен един човек (+3 персонал) прави чисти минимум 1000 лв на ден. Цял ден е в обекта. Вечер дори остава сам да работи - персонала си има работно време. Ако трябва, тича по доставки. Ако трябва, прави кафе. Около него има още три такива, идентични, обекта. Бяха 4, но единия от въртене на синджирче вече не е в играта. "Търговската марка" си е той самия - няма как да му я откраднат.
Ако те ебават дистрибуторите, ги сменяш. Монопол няма, няма и планова икономика.
А, и кара Мерцедес. Скромен., но хубав. ;)

Пропуснах да кажа, че обекта няма почивен ден.
 
Последно редактирано:
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

...и то наистина бизнес, а не да е работа. ...

Лек превод на думата бизнес.

Тия дето си чешат ония работи по цял ден... нямат бизнес. Бизнеса им го въртят други.
А сега задай въпроса пак.
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

С такава тарикатска нагласа до никъде няма да стигнеш. Хората с бизнес (онлайн/офлайн) работим двойно повече от хората ходещи на работа. Щото си е наше изобретение, детенцето ни. Това е все едно да имаш дете и да го храниш един път в месеца. При собствения бизнес, освен, че трябва да работиш, да контролираш и следиш всичко, трябва постоянно да се развиваш и твориш, защото иначе си обречен на гибел. А това някой да ти каже как си изкарва парите, успех. Аз ще ти кажа как си изкарвам моите - с много работа и без почивен ден (да живеят мобилните устройства).
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Това да си чешеш оная работа и да изкарваш пари само Амуна го е постигнал, за други не съм чувал. На мен най ташкън ми идва мисленето ... 24/7 ги мисля нещата и няма отърване. Това уморява страшно, някой път чак им завиждам на работниците. Изкопаеш 2-3 дупки, чакаш края на работния ден и си свободен в пълния смисъл на думата.
 
От: От: Дискусия само за сериозни предприемачи

С такава тарикатска нагласа до никъде няма да стигнеш. Хората с бизнес (онлайн/офлайн) работим двойно повече от хората ходещи на работа. Щото си е наше изобретение, детенцето ни. Това е все едно да имаш дете и да го храниш един път в месеца. При собствения бизнес, освен, че трябва да работиш, да контролираш и следиш всичко, трябва постоянно да се развиваш и твориш, защото иначе си обречен на гибел..

Това да ме прощаваш, ама ако имаш сантименти към бизнеса ти, не мисля, че е полезно. Ако нещо не върви, не трябва да се инатиш като магаре на мост., само защото си било твое дете. Целта на начинанието е не да ти носи удоволствие а пари все пак. Тарикатска нагласа било това........... без коментар просто, нямам намерение да доказвам на никой докъде съм стигнал....
А и да те попитам, не смяташ ли, че ако трябва да участваш в изпълнителската работа, губиш време, в което мозъкът ти може да си почине, за да останеш креативен.

Евала на онзи човек, дето прави по 1000 лв на ден. Но това е по-скоро някакъв еквивалент на работа от типа на управител на фирма.
Ама аз лично бих жертвал 200 от тях и ще намеря двама човека , които да се дебнат един друг и да се държат в шах, и нещата ще вървят почти толкова добре. А големият бонус е свободното време.
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Аз смятам, че и 50 лева на месец, изкарани, като независим от моите усилия доход са сериозни и заслужават внимание. Щото това си е мнооого ценно.
Щото това нещо, ако наистина работи може да се мултиплицира и т.н....
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

За да започнеш да изкарваш по 2-3 хиляди на месец и горница, трябва да започнеш като изкарваш по 2-3 месечно !!!
 
От: Дискусия само за сериозни предприемачи

Благодаря на всички, които ще отделят някакво време да пишат тук и се надявам да се получи смислена дискусия.

Да започна от последното ти изречение - Да се получи смислена дискусия - Как да се получи смислена дискусия на безсмислено поставена тема.

Но да се върнем в началото -
Първо искам да напиша, че тук искам да поговорим наистина за сериозни инициативи- не искам да чета за 400-500 $ на месец и т.н. Интересувам се има ли хора, които правят някакви смислени пари - поне 2к на месец и то наистина бизнес, а не да е работа. Т.е почти без тяхно участие.
- За какви сериозни инициативи може да става въпрос когато говориш за 2к на месец - Ако от един бизнес без да работиш печелиш 2к на месец това означава че не трябва да имаш повече от един работник най много двама - При това положение за какъв сериозен бизнес може да говорим за какви търговски марки за какви 5 лева - ти говориш за семкаджии аз до сега не съм чувал някой дето печели по 2000лв на месец да ходи да си регистрира ТМ на бакалията и тн.

Та ако има такива хора, дали биха споделили в каква сфера им е начинанието и какви пречки са срещнали. Интересуват ме неща от типа на как си узаконяват всичко, как си запазват търговски марки, как се доверяват на партньори и т.н. Кой ви води счетоводството и т.н. Като ви трябва юридическа помощ какво правите, при положение, че тук едва ли има много опитни адвокати
Искаш да си говорим ама си дошъл неподготвен - Дето има един стар лаф на престрелка си дошъл с ножове - Във форума има със сигурност поне десетина човека дето могат да се включат в тази тема обаче с тези въпроси дето си задал няма кой да ти обърне сериозно внимание.

Как си узаконявате нещата ???!!!???
Кой ви води счетоводството ???!!!???
Кой ви дава юридически съвети ???!!!???
Какви трудности срещнахте и какви са бъдещите ви творчески планове ???

Ти сериозно ли очакваше отговор на тези въпроси ???
 

Горе