Дневна Доза Мотивация

RealMoney

Well-Known Member
От известно време ми се искаше да отворя подобна тема, където всеки да споделя полезни линкове, книги, картинки, инфографики, които да мотивират на хората да се развиват и израстват в професионален и личен аспект (tech skills, soft skills, etc.) Откривам темата със следното:


8256669U.png


8256678J.jpg
 
От: Дневна Доза Мотивация

Сбъркал си секцията.
 
От: Дневна Доза Мотивация

Сбъркал си секцията.

Мислих дали да е оф-топик, но все пак става въпрос за успяване в бизнеса и в живота като цяло... Ако Банко или Куул пореценят нека я преместят. :)
 
От: Дневна Доза Мотивация

Ето малко мотивация и от мен :D

[video]https://youtube.com/watch?v=KxGRhd_iWuE[/video]
 
От: Дневна Доза Мотивация

Темата е много хубава! И мисля, че си е на мястото. Без мотивация какъв успех?!?
Лично за мен мотивираща е обичта. Когато усещаш обич и подкрепа, можеш да успееш. Пък и да се провалиш, падането ще бъде по-безболезнено.
Обаче тези дни се сетих и за нещо друго. Преди време една моя приятелка ми сподели в емоционален изблик, че винаги е искала да има едно нещо, което съм имала в детството си (да не уточнявам подробности…). И вече го е купила на детето си. Искала детето ù да има неща, които тя не е притежавала...
Няма да коментирам това. Но ето още един вид мотивация. Да постигнеш нещо, което си харесал у другия. И да успееш повече от него, може би.
 
От: Дневна Доза Мотивация

Силата на прегръдката и обичта!


Кала и Кийра, две бездомни кучета, които бяха на няколко часа от сигурна смърт чрез евтаназия, доказаха, че могат да спасят живота си с прегръдка.
Два часа и шест минути, след като снимката на кафявото кутре Кала, на която тя прегръща приятелката си, беше публикувана във Facebook, приютът намери приемен дом и хора, готови да ги приемат и да ги спасят от сигурната смърт.

http://www.zoomania.org/куче-спаси-другарчето-си-от-евтаназия/
 
От: Дневна Доза Мотивация

Погрешно е да чакаш да ти дойде „мотивация“ или „вдъхновение“ за да действаш. Просто трябва да започнеш да го правиш. И да продължиш.

А ако нещо ти пречи да го започнеш - може би подсъзнанието ти подсказва, че не трябва да правиш това, а нещо друго?
 
От: Дневна Доза Мотивация

Има си дни, в които тотално се отчайваш от нещата, които правиш и искаш да постигнеш..,Така че, си е нужно да вземеш "дозата с мотивация" - било то клип, снимка, цитат, разговор с някой успял човек или друго подобно, за да презаредиш и да продължиш напред!
 
От: Дневна Доза Мотивация

Темата е Уникална, Понякога когато си раздвоен и се чудиш за нещо и когато погледнеш подобни цитати и снимки ти идва като един "+" който може да ти донесе положителни неща независимо от малката му себестойност погледнат отстрани.
 
От: Дневна Доза Мотивация

Ако си изпълнител на заплата, то въпросната "дневна доза" може да ти дойде добре. Но ако си предприемач, започнал нещо - тогава може вече да си получил "годишна доза демотивация". Тогава какво правим? Почваме да се самозаблуждаваме ли?
Единственото мотивиращо според мен е, ако в бизнеса ти дойде още някой човек. Защо един човек може да промени много. Това да прочетеш някой текст, да минеш някой курс и внезапно нещата да потръгнат - това няма как да стане. Ако такива възможности съществуваха, то вероятно вече щеше да си ги "надушил" и използвал.
 

Горе