Добра марка срещу Добър сайт и seo

hatre

Active Member
От преди няколко месеца забелязах как сайтове като тeхнoмaркeт, прoдaвaлник, зoрa, доста са дръпнали напред, дори мисля че имат страници на 1-во без никакво сео, а технте конкуренти със сео (макар и малко) са на след 3-та позиция. Днес видях как един от сайтовете ми направо по всички думи се е смъкнал с 5 позиции надолу, а това никога не му се беше случвало, како и при пингвинските ъпдейти.
Кой ще бъди пръв в интернет?
Дали популярните марки, ще изпреварят всякакъв вид оптимизирани сайтове? При вас как е положението имате ли промени днес?
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

По принцип днес има яко "денс" в гугъл серпа - голями падания, пак връщане...... та може от това да е до голяма степен
Иначе такива големи марки имат доста по-голям брой споменавания навсякъде в мрежата от колкото някой дори и много оптимизиран сайт - а това си оказва влияние.
Ето тук, ако искаш малко повече по темата.
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Според мен е нормално и така трябва да бъде. Все пак се търсят именно заради популярността си и когато човек иска да ги намери, трябва да му се предложи точно най-главния и официален домейн към марката или голяма верига магазини, официални дистрибутори и пр., от търсачките. А и не бъди толкова сигурен, че нямат оптимизация. Не са от вчера и са по trusted, предполагам. Това, че си малко след тях може само да те радва. :)
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Доброто СЕО може да избута всеки сайт - става въпрос за позиция. Според мен марката е важна, но не дотолкова, че да пречи на другите сайтове да си подобрят позиционирането. Ако си използвал автоматичен събмит на домейна, спиннати статии или си даблъскал много линкове наведнъж или пък нямаш много свестни беклинкове, ето това ти е проблема. :)
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

За съжаление колегата hatre е прав. Преди 3-4 месеца в нишата Лаптопи, нямаше нито един сериозен бранд в топ 20. В момента Т е х н о м а р к е т са 4-ти, а Т е х н о п о л и с са 11-ти
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Хубав пример. Ами не е до марката. За SEO трудно може да се говори.

Локални характеристики! Просто имат много адреси на магазини на територията на България и това ги дърпа нагоре.

Въпреки, че и там имат грешки.

Вече при конкретизиране ....лаптопи София или лаптопи Варна са чао.

Направете 50 дилъра в страната, дайте им адресите с schema, g maps, g+, fb и ги пускайте по пързалката.

Това беше от мен. Живот и здраве....някога пак ще се видим :wink:
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Днес видях как един от сайтовете ми направо по всички думи се е смъкнал с 5 позиции надолу, а това никога не му се беше случвало, како и при пингвинските ъпдейти.

За да се смъкне надолу значи някъде грешиш. Или може би се изживяваш като непогрешимите "сео експерти", които всичко могат, но когато сайта им загуби позиции и изпадат в недоумение и стават жалки.
Тук няма средно положение: добър ли си - на върха си, допускаш ли грешки - пропадаш.

Ако си добър, ще можеш да минеш с лекота сайтовете, дадени от теб за пример.
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Мирише ми, че всички огромни сайтове ще се бетонират на първо място и малките които те първа започват или развитите но все пак "малки" сайтове няма да се видят в първите позиции. Т.е. гугъл служи интересите на големците. Нищо ново...
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Тези сайтове изобщо не са без SEO! Всеки ден се пускат линкове към даден продукт по сайтове и форуми. Това е перфектен, натурален линкбилдинг, който вдига domain authority. От тук нататъка е много трудно да се бориш са такъв сайт, а ако си направят и хубава он пейдж оптимизация нещата стават изключително сложни.
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Той сайта ми няма хубав оптимизация, просто около него другите нямат и за това се изкачи. Това което съм му правил е само линкове от социляки, но само с тях не става. Това че всеки ден се слага в него нещо ново, повече го дига и съо чее голям и явно тежи пред по-малките (но до вчера :) )
На изпадам в „недоумение” например до преди 6 месеца пазарувай.ком си бяха номер 1 за много думи, но сега е изместен от маркет, полис, зора. Подредбата на ГГ е много точна и подходяща, направо са уцелили десетката този път. С времето нещата резултатите стават по-добри
 
От: Добра марка срещу Добър сайт и seo

Тези сайтове изобщо не са без SEO! Всеки ден се пускат линкове към даден продукт по сайтове и форуми. Това е перфектен, натурален линкбилдинг, който вдига domain authority.
Колегата е много прав, тяхното SEO е желязно, точно това е към което трябва да се стремим всички ние, които желаем да сме номер 1 ...
 

Горе