Добри Ли Са Банерите За Генерирането На Масивен Трафик?

Blinky

Owner
Банерите са измежду най-лошите рекламни модели. И причината за това не е грабването чрез графгика: Клик през рейтингите им са слаби. Защото хоеат имат "банер-противопоставяне" изградено в тяхното подсъзнателен.

Дали това означава че неможете да изградите трафик от банерите? Отговоръм ми е....

Зависи!

Макар че клик-през рейтингите са паднали узасно, цените на банер рекламата също са скочили много. Някои хора биха купили банери, те са по склонни да дадът място за банери за толкова повече.

Ако знаеш какво прявиш, можете да придобиете масивен трафик от използването на банери. Може също така да ги използвате като допълнителен ресурс за трафик. Това което можете да постигнете зависи от вашата креативност, разбиране, в нишата в която сте и многото долари които ще похарчите. Следните стъпки ще направят банерите много ефективни......

1) Бъдете сигурни че банерите ви са много уникални като дизайн и концепция. Ако банерите са добре разположени, ще станете много по-видим. Ако правите обикновени неща, ще получите обикновени резултати -- А вие искате нещо по-добро.

2) Бъдете сигурни че банерите са текстово сходни до страницата на която са сложени. Това означава 2 неща: Трябва да закупувате места само върху страници които са подобни с нишата ви и да адаптирате вашите банери - да са добре поставени на всяка страница на която ги слагате.

3) Бъдете сигурни че банер рекламите водят до добре съдържателна страница. Това означава че ще пресеете тези които кликват. И ако тяхната страница е добра, ще получавате допълнително повтаряща се визита.

Кой казва че не можете да използвате банерите креативно за полъчаване на трафик?


--------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 
Не мисля че е най-доброто...разбира се подпомага за посещаемоста...
Най-доброто е регистрирането в директории и търсачки-колкото се може в повече :D (разбира се с подбрани ключови думи и заглавие)
 
А аз мисля че какъвто и тип банери или текст линкове да ползваш, въпроса е да си много сигърен какво правиш. Неможе например да поднеш брутален банер във футъра на сайта си (макар че съм го виждал) , защото скапва дизайна и подредбата на всичко в него. Докато един кратък линк (като малка PPC ad) е по приемливо или само един ред. Доста може да се каже с няколко думи, ако си добър де и знаеш какво би привлякло вниманието на посетителя.
Но не отричам че и банерите си имат своят чар, Примерно съм виждал казино сайтове където банерите са задължителна част от съдържанието на сайта - име мигащи ролетки, големи бонуси и други такива нещица пвачещи ги ценни за посетителя - от гледна точка на това да се спре и да прегледа целият флаш на банере, за да види какво ще го накара да кликне. Има и такива сайтове който не си и помислят да сложат банер, мисля че това са повечето блогове. Там е друго полужението, има но присъствието им е далеч по малко, даже го няма понякога.

Банерите не са най-съвършенното решение, тъй като може както да пирвлече така и да отблъсне някой, който търси нещо определено. Но ако трябва да бъда обективен повечето уебмастъри по сърфовете, вместо да словат кредити на само за ротаций на сайтовете им, те пускят и свой банети към тези сайтове към даденият сърф. Това ме навежда на мисълта че и банерите са част от привличането на даден трафик (може да говорим и за повече от 1/3).

А другото което ми дойде, е че бях срешал (и продължавам да срещам) сайтове, които на станицата си за линк партъори имат банери на тези партъори вместо текст линкове. Което доста ме накара да се зачудя - защо? Еми ... единственото обяснение което ми идва е че тези банери конвертират по-добре от текст линка на тези линк партъори. А да не говориме колко затормозяват зареждането на тази старница. Ако текст линка ти не е по-добър от банера ти, тогава е добре да ги използваш или по-добре е да се научиш да правиш текст линк, който кара посетителите да кликнат на него. Не е трудно.

Готино си побъбрихме, дайта още мнения по въпроса, 100% има и други с мнение за банерите - те са навсякъде около нас. :lol:
 

Горе