Добър MASS mail продукт

lyubo.vanyov

New Member
Здравейте,колеги!
От доста време следя форума но чак сега се регистрирах.Понеже ще стартирам нов бизнес и ми трябва добра услуга за mass mail marketing.Може ли да споделите вашият опит и да препоръчате някоя.Ще трябва да изпратя около 1 000 000 мейла.
Благодаря предварително!
 
От: Добър MASS mail продукт

Здравей!
Не съм сигурен какво искаш да кавеш? Продукта ми е нов и таргет групата към,която се стремя (worldwide) според мен това е най-добрият начин да ги достъпя.
Поздрави
 
От: Добър MASS mail продукт

Мисля, че Федерал иска да каже дали си сигурен, че това е единствиения начин да ги достигнеш.
... ако грша, това поне е което аз искам да кажа
 
От: Добър MASS mail продукт

Ако имат клиентите нужда от потребност, те ще те достъпят. Иначе в момента почти всички от този форум получаваме същите мейли за какво ли не. И защо всеки ентусиаст стартирал, трябва да ни занимава със своя бизнес и предложения. Плати си реклама, ама не досаждай на хората.

Мой познат прави хран. магазин в една неизвстна част. И го питам - на кой ще продаваш. Той се изсмя и ми каза, "аз сега, като продавам по-евтино и всички ще ме научат". Това беше на мода 94-96 год. Сега гледам съшото, всеки втори има онлайн магазин за щяло и нещяло и иска да бъде чут. Напрактика, аз знам само 2 магазина. Единия М=тел, другия е на фирма официален представител и от никой друг не ми се е щяло да поръчвам.


най-добрият начин да ги достъпя.
 
От: Добър MASS mail продукт

Привет.
Няма да правя онлайн магазин,а софтуерна система в определена ниша за ю.л., а не за ч.л. и затова ми трябва такъв вид услуга.Рекламата ще е трудна,защото е строго таргетирана услуга и не мисля,че с нормален бюджет от нюколко к може да се постигне желаният успех.
Мисля,че замисъла на този форум е точно хората да се занимават със дадени казуси за даден проблем покрай бизнеса на 'всеки ентусиаст стартирал'.
А ако си мислите,че Ви досаждам просто не ми гледайте темата и не отговаряйте,когато не мислите,че ще сте полезен и ви досаждам.
Поздрави!
 
От: Добър MASS mail продукт

Е това е друго. Мога да ти подскажа с пример. Ходил съм на представяне на нов продукт. Фирмата организатор и която ще го предлага, започва представяне пред търговски представители, продуктови мениджъри и около 30 дни тестов период. До тогава всички те се запознават, дори и промотират продукта безплатно. Наскоро имаше такова промотиране (кампания) на нова марка бисквити. След това започват първоначалните доставки с отложено плащане 3 месеца. Който успее да устиска и продаде, той продължава. Делегират му се права върху региони и времеви промоции и т.н. Вносителя организира тв реклама, търговеца продава. Но никога не съм чувал и виждал пр. Бош с нов къртач за стоманобетон, да запонат да изпращат мейли. В твоя случай, бих те насочил към Стопанската камара, за да достъпиш контакти и още повече, да си част от кръга. Интересувай се, къде има представяне на фирми и т.н. Но не съм искал да те гоня от тук или да те компрометирам, още повече, че аз съм само, като потребител тук. :)
 
От: Добър MASS mail продукт

Привет.
Съгласън съм,че това е подхода но моят случай е стартираща компания с сравнително малък бюджет,а продукта ще е на 15 езика worldwide...при което такива срещи,конференциии и представяния са непосилни за мен.След дълго мислене и смятане стигнах до заключение,че това е най-добрият начин клиентите ми да чуят за мен в началото.

иии пак да се върнем на темата никой ли не знае добър такъв продукт?

Поздрави :)))
 
От: Добър MASS mail продукт

Остави така нещата и да се свържат с теб по имейл, защото няма никой директно да ти предложи. Освен това не виждам, как ще таргетираш получателите. Вчера получих за багери, нали се сещаш какво направих. Изпуфтях и изтрих мейла, защото не ме интересува. Ако започна да купувам всичко, което ми предлагат, тогава трябва да започнат и заплата да ми дават. Друго не мога да ти кажа, освен да те насърча. Но обикновено в развитите търговски държави първо се мисли на кого ще се продава, под каква форма, чак тогава слогани, мото, девизи ии куп глупости. Но за съжаление тук е обратното. Ако сега някой ме надъха да продавам системи за управление на медицинска техника и не продам нищо, ще започна да обвинявам държавата, личностите в нея. За което започнах да избягвам всякакви "подводничари" (такива, които умират с бизнеса си), защото предпочитам да не съм психически обременен от тях. А за съжаление сега всеки втори реве.
 
От: Добър MASS mail продукт

Привет.
При мен казуса е следният,че имам мейлите на потенциалните ми клиенти.От сайтовете им разбира се.Просто трябва да им ги изпратя и да чакам.Няма да пращам мейли на хора,които не се интересуват от продукта ми.
Поздрави.
 
От: Добър MASS mail продукт

Обади се на няколко и уговори среща, като преди това се поинтересуваш за тях. Нас ни учеха да гледаме в Апис, кой е мол-а на колко години е, кои са свързаните лица във фирмата, кога е регистрирана фирмата, участват ли сестри и братя на мола във фирмата, кога е регистрирана по ддс, каква е структурата, с кои контрагенти работи, колко често е сменяла адреса си и т.н. Когато отидеш на срещата си пдготвен, знаеш имена, изчел си цялата информация в сайта и когато седнеш да предлагаш продукта си наясно, тази фирма еднолично ли се управлява или не. Като опипаш на няколко места нещата, ще си наясно как да се организираш и до колко ти приемат продукта. Знаеш силните си и слаби страни и когато следващият път преговаряш с по-голям клиент, ще знаеш къде да натискаш. Хубавото на българската търговия е че сам може да си правиш имидж и така.

ПС от една работна седмица се поставяше цели поне по 5 срещи на ден, като само една ставаше с резултат за седмица. Иначе само успех и упоритост. :)
 
какво да кажа че можеби най късно след хилядния имейл ипто което ги праща ще е в блок листите и няма да се получи

освен това хостинга ще се разпищи ...

защо не контакнеш потенциалните си клиенти през сайта им като им напишеш персонално съобщение през контакт формата (адресирано към тях) а не бълк така няма да е спам и има много по голям шан да върже... (само че е ръчно и отнема време)
 
От: Добър MASS mail продукт

Прав си обаче в общи линии продукта ми така е разработен,че няма особенно смисъл от срещи.То има но е много голям ресурс.Пък и съм на работа и нямам свободно време за срещи ,стремя се клиентите да ги достъпвам по мейл или телефон.За БГ ще използвам и телефонни разговори. Извън БГ само мейли за сега...
Поздрави!

П.С.: имал съм компания с директрни срещи при клиенти в същият бранш и трябва много голям ресурс за това...
 
От: Добър MASS mail продукт

@coolice, аз съм го правил с скрипт със БГ хостинг провайдър няма да казвам имена ,за да не е като реклама.При тях ограничението беше 300 мейла на час.И нямаше проблем но ставаше въпрос за 3к мейла,който се изпратиха за 10 часа....а за 1 000 000 мейла ще ми трябват около 4 месеца,което не е оферта....:))) В нета гледам много фирми,който предлагат такава услуга но незнам коя е читава...точно за туй питам...
поздрави :)))
 
От: Добър MASS mail продукт

Бъди по как да го кажа, думата експанзия, ако й разбирам смисъла. Наеми малка зала за 1-2 дни и организирай работна среща с поканени на събитието. Иска се пари да седадат, но то това е предприемач, няма да казвам друго, че ще се сърдят. Ефекта няма да е бърз, но ще имаш повод да се срещнеш отново с някои предпочетени. Или по друг начин казано, ако искаш да правиш бизнес по американски в България, чакай у вас пред лаптопа с мейлите. Погледни в телевизиите, кои успяват, тези които не седят на едно място - а действат. Време е наистина за активни действия.
 
Re: От: Добър MASS mail продукт

@coolice, аз съм го правил с скрипт със БГ хостинг провайдър няма да казвам имена ,за да не е като реклама.При тях ограничението беше 300 мейла на час.И нямаше проблем но ставаше въпрос за 3к мейла,който се изпратиха за 10 часа....а за 1 000 000 мейла ще ми трябват около 4 месеца,което не е оферта....:))) В нета гледам много фирми,който предлагат такава услуга но незнам коя е читава...точно за туй питам...
поздрави :)))


Проблема със спама е огромен затова фирмите назапад който не могат да си позволят сисадмин но сами си хостват мейла си имат нещо такова във офиса

yfu6.jpg


тези който не можем да си го позволим или не ни трябва ползваме нещо което сме си конфихгурирали сами ето таква конфигурация наподобява до някъде баракудата

http://technotes.trostfamily.org/?p=184

надявам се като прочетеш статията да видиш защо няма да се получи

Значи дори и да няма проблем със хостинга, меил сървъра да отговори на всички rfc изисквания и ипто изпращач да не попадне в някои от
RBL (Real-time Block List) който много получаващи мейл сървъри ползват за автореджект следва фингър принта където самия мейл след като го получат да кажем първите 1000 и една част го маркират като спам хеша му ще ъпдейтне по различните фингъпринт сървиси и ще бъде болкиран (само дотук конфигурацията обира над 97% от спама)

по добре ръчно си селектирай най вероятните потенциални клиенти и един по един им пиши през контакна форма с персонално насочено съобщение

ще отнеме месеци но така няма да е спам и няма да го филтрират а иначе напразно ще се надяваш....
 
От: Добър MASS mail продукт

Спама чрез множество безцелни email писма към произволни "потенциални" клиенти отдавна не е ефективен. Най-малкото е ужасно досаден и показва колко несериозна е фирмата защото не искат да свършат работата си като хората. 5 ясно таргетирани съобщения писани според ситуацията и нуждите ще имат много по-голям ефект от 100ккк произволни такива.

Послушай coolice и federal. И не е само зареди блокирането на спама, така се прави бизнес - с нюх и креативност + персонално отношение към клиента. Останалото е загуба на време и ресурси.
 
От: Добър MASS mail продукт

Здравейте,колеги!
От доста време следя форума но чак сега се регистрирах.Понеже ще стартирам нов бизнес и ми трябва добра услуга за mass mail marketing.Може ли да споделите вашият опит и да препоръчате някоя.Ще трябва да изпратя около 1 000 000 мейла.
Благодаря предварително!

Услуги доста - MailGun, MailJet, Amazon SES, Mandrill и има поне 50 други подобни.
 

Горе