"Домашен сървър" за хостинг

Tony_G

Member
Здравейте! Може ли някой да ми даде инфо за това, как да си направя сървър на който да си кача сайта. Става дума за компютъра в къщи даречем, да го направя на такъв сървър..

Забравих: Как стои въпроса и с домейна..
 
Трябва ти реално IP, иначе сайта ти ще се вижда само от потребителите на твоя и-нет доставчик. Свалиш си и инсталираш примерно xammp . След като го качиш стартираш xammp cpanel и включваш apache и mysql. Файловете ги качваш в папка htdocs, която се намира в директорията където си инсталирал xammp. phpmyadmin-а е на адрес localhost/phpmyadmin. Иначе сайта ти е с име IP-то което ползваш като може да си купиш и домейн ... И аз ползвам xammp и съм доволен, но да пробам системки и т.н. Ако мислиш някакъв сериозен сайт да правиш по-добре си качи линукс ...
 
Не е проблем операционната система. Само кажи някой софтуер ли и каквото е нужно, говоря за нормален сайт, не с цел печалба, а просто да си хоствам аз..
 
Според мен за едно малко сайтче или форум както мисля, че е в твоя случей няма смисъл от домашен или какъвто и да е сървър. Вземи си един shared hosting за 5-10 лева и си готов. Като се поразрастне сайта тогава може да мислиш за сървъри и т.н. Иначе аз също ползвам xammp за да си тествам проектите :)
 
Аз имам мерак да го пробвам, да видя как е що и т.н.. и ако някой може да помогне..
 
Ами Viko ти каза. Като ти се играе теглиш xammp, четеш документацията и се занимаваш. Сървъра е за Windows, така че няма да ти се налага да сменяш операционната система.
 
не бих препоръчал xammp, освен ако си нямаш представа за какво става въпрос и не разбираш английски(заради документацията)
по-добре е да се инсталират поотделно... инсталация на apache+php+mysql отнема не повече от час, ако е за първи път
 

Горе