Домейна, който регистрирахте днес

Контекста какъв е на тоя 'спор'?
Ще ти кажа, разбира се доколкото аз знам.
Към този домейн имаше форум. Да, домейна според мен не е нищо особено. Навремето много форуми бяха .info
Може би, защото бяха самодейни неща, .инфо е евтин или пък друго, не мога да преценя с точност.

Не знам дали ти можеш да ме разбереш, тъй като мисля че си от по-младите генерации.
Този форум беше форум за проза поезия и дърлене, тъй като във всеки форум рано или късно започват разправиите. Но определено беше профилиран форум и си беше нещо различно.
Аз никога не съм познавал човека, който го е стартирал. Но знам, че не го е направил с комерсиална цел.
Форум с профилирана тематика, и то нещо не особено популярно - форум за проза и поезия. Не е кой знае колко атрактивно, нали така.
В него пишеше най-добрата съвременна българска поетеса. Но това е само детайл.
Направиха ме модератор, но се отказах защото на мен ми е неествествено да цензурирам мнения. В това отношения съм доста праволинеен. За мен цензурата са деректните обиди, класическо...нецензурни думи, особено лични обиди и то такива, които се стремят да засегнат друг човек. Но все пак трябва да има основание за това и основанието са нецензурните обиди.

Абсолютно съм сигурен, че и тук ако се даде власт на хора, които постоянно мрънкат и се жалват ще се изявят като доста сериозни цензури. Защото практиката и опитът са го доказали. Или обобщено - дай му власт и му гледай сеира. Но това за което споменавам е отклонение.

Историята на форума е такава - човекът, който го е направил го е направил с желанието да се създаде някакво общество. Но не го движеше той. Както е нормално все форум го движат хората, които пишат в него. Така или иначе ме направиха модератор, без да съм питал и искал. В даден момент цензурата се засили необосновано. Напуснах го преди да спре да съществува.
По-късно през годините на няколко пъти съм проверявал дали все още е действаш форум.
И така в един момент по-миналата година реших да проверя историята на домейна. И се оказа, че е свободен.

Но не го регистрирах веднага. Всъщност се чудех известно време дали да го регистрирам. И накрая реших да го регистрирам с може би някаква подсъзнателна идея да го дам на собственика.

Само, че както много често се случва с течение на годините минали онлайн контакти се губят. Нали се сещаш - пред годините са били популярни най-различни платформи, като почнеш от МИРК, ISQ (I seek you), Skype и т.н.

Този домейн го направих както казах с някаква подсъзнателна идея, че собственика или пък някой от пишещите там, ще го рестартират, така да се каже.
Доколкото помня ви предложих да се включите, ама никой не се включи. Ако не ви го беше предложил @deffnews сигурно много хора щяха да се включат.
Много отдавна ми е ясно какво мисли, поне по-престижната форумна част, тук, за мен.

strangerzone не означава непозната зона, смисълът е много по-различен. Аз никога реално не съм познавал администратора, но познавах човека, който реално го движеше, поетесата за която споменах.

Сега обяснявам защо подозирам @Spyrax
Това е никнейм, който не е написал нищо в някаква различна сфера от темите за домейни. Вероятността някой да има интерес към само една специфична тема от стотици други е почти нищожен. Отделно той е човек, който регна домейн с моя никнейм. Може би за да ме дразни, знам ли.

Дори да не е той е човек от форума. Направо бих казал, че шансът да не е човек от форума е нулев. Защото съм го споменават само тук.
Разбира се, де юре това не е нещо нередно. Но от морална гледна точка за мен не е ОК.

Това го погледни от гледна точка на...това че този тип форуми изчезнаха. Малкото които останаха или ги брандираха или ги оставиха на самотек и бълване на рефералски линкове и реклами, от което всъщност печелят стотинки.

И на общия фон е някаква гротеска. Защото нито домейна, особено с това разширение е някакъв атрактивен, нито тематиката на сайта е била или ще бъде популярна. И да кажем, ако това нещо струваше 10 000 долара - добре. Има някаква обосновка, Но той не струва и 10 пъти по-малко за колкото се опитват да го продават.
Ако има някакъв смисъл в цялата работа би бил поне да му се качи базата данни и поне да си стои. Ако въобще я има някъде.

Ако в даден момент този форум, тук предстане да съществува. И в даден момент домейна е дропен. И някой друг го регне и започне да го продава. Много ми е интересно как би се почувствал @Blinky

Нито се правя на кой знае какъв моралист, нито се правя на интересен. Това, което мога да кажа на този който се опитва да го продава е да не го прави, защото не може да се каже в какви ръце ще попадне и за какво може да бъда използван.

Другият вариант е, ако има някакъв възможност да бъде извадена базата данни. И няма значение дали ще бъде качена на същия домейн. Самият домейн в случая не е толкова важен.

И като казвам, че беше форум за проза и поезия. Повечето неща бяха проза и поезия на хората, които пишеха там.

Ако и сега не разбирате... не знам.

П.С. Между другото това което направиха с hit.bg е изключително голяма тъпащина. Там много хора си правеха свои сайтове и в един ден след като hit.bg престана да съществува. И с него и творчеството на всички тези хора.

Относно домейните, мога да ти кажа че можех да ги пусна, да кажем в godaddy но не искам. Домейни и домейни, колкото искаш. След толкова години какво оригинално и различно да се измисли.
 
3 дена го гледам тоя домейн и си мисля как ще му пасне на ония мангал диджей дянко нещо си :D и все забравям да ти пиша
 
никво значение на какво свършва, важното е какво продаваш и рекламата - трафика
 
Въпроса е кое ще се запомни по лесно от клиента
Зависи каква е думичката преди това. В смисъл произношение и благозвучие как би си отивало.
Например да вземем твоя Ник, Изи.шоп ще си отива повече от Изи.инфо
 
drehizamaje.com

туй по добре ми звучи и е свободно
 
myjkidrehi.shop
myjkidrehi.info

Кое ти звучи по-добре
Ако трябва да избирам само между тези двете - шоп е по-добре.
На Пепо също става

Имам въпрос, при търсене в Гугъл на латиница, дали ще има повече рекуести с "mujki" и "majki" пред "mujki"?

Няколко идеи, които може да станат :

drehizamaj.com
drehizamaje.online
drehizamaj.online
mujkidre.com
mujkidrehi.online
 
Тотал щета са и 2-та домейна. По-добре да е нещо брандабъл или по-креативно някакво та да е по-лесно за запомняне и изписване. Това "myjkidrehi" чисто визуално ме провокира да си пъхна 2 пръста в гърлото.
 
Не исках да е максимално близко до това да си имат представа, но не исках да кажа точния домейн все пак..
Ся ми стана интересно, кой е домейна, ха.
 

Горе