Домейните трябва да се потвърждават с телефонен номер и E-mail

julian.dimitrov

New Member
ICANN ще изисква телефонен номер и E-mail за регистрация на домейн

Ръководството на организацията Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) утвърди нови правила за регистрация на домейни, според PRWeb.com. Новите правила ще позволят избягването на измами и други негативни манипулации с домейни.

Според новото споразумение RAA (Registrar Accreditation Agreement), за да се завърши регистрацията на един домейн, трябва да се направи потвърждение по мобилен телефон и E-mail, което трябва да се направи в течение на 15 дни след поръчката. Това нововъведение ще направи данните във WHOIS още по-достоверни.

Новото споразумение ще засегне и регистрационни услуги, като GoDaddy. Те ще бъдат задължени да съхраняват информация за домейна (включително номер на кредитна карта) в продължение на две години след отмяна на регистрацията. Данните за IP-адреси, използваеми за регистрационни нужди, трябва да се съхраняват до 180 дни и ще бъдат предоставяни на ICANN при поискване.

Източник

Какво мислите за нововъведението при регистрацията на домейни и с какво ще подпомогнат тези потвърждения чрез телефон и e-mail :?
 
От: Домейните трябва да се потвърждават с телефонен номер и E-mail

Sorry, ама т'ва е тенденцията в интернет - по-малко анонимност. Къде за добро, къде за лошо, това е положението - все по-малко хора ще успяват да се скрият в интернет. Това обаче води и до логичното, че повече хора ще започнат да се крият зад ЕООД-та.
Както винаги досега е било: ИМПРОВИЗИРАЙ, АДАПТИРАЙ СЕ, ПРЕВЪЗМОГВАЙ! :wink:
 

Горе