Домейн от аукцион

tuger

Well-Known Member
Гледам домейните от аукциона на Дедито и съм си харесал няколко. Има ли смисъл да считам графата Estimated Monthly Traffic: за достоверна?
Няма да се разсърдя и на някакви други съвети относно домейните от аукциони :)
 
От: Домейн от аукцион

Здравей,
Estimated Monthly Traffic не знам как го смятат, но не струва нищо ... не гледай и трафика, който показват. Не винаги е верен ... особено с домейните, които не са изтекли а са сложени за продажба. Нарочно си генерират трафик, купуваш и той изчезва.
Когато купуваш от аукциона имай предвид: освен обявената цена (примерно от closeout - 5$) имаш renew такса за следващата година, както и 20% такса (ДДС за БГ) ... демек $5 + $1 (20%) + 8 (с код) = 14$ грубо ти се връзва.

Аукциона си струва ако наистина много си харесаш име или купуваш домейни с ПР ... ама и с това внимавай, че вчера лошо ме изненада Гугъл ъпдейта.
Ако купиш 5 домейна по 5$ имаш отстъпка от 5$ ... т.е. все едно няма такса. (валидно е само за closeout секцията)
 
Последно редактирано:
От: Домейн от аукцион

Идеята ми е да купя по-стар домейн, който Г да го намира за по-надежден. Но като гледам може и да се размина с идеята
 
От: Домейн от аукцион

Идеята ми е да купя по-стар домейн, който Г да го намира за по-надежден. Но като гледам може и да се размина с идеята

Ако търсиш нещо конкретно наистина може да се разминеш с идеята ... иначе търсачката добре е направена и може по възраст да си избираш. Прилично е ... дори бих казал, че си заслужава наистина за стари домейни. Освен от аукцион няма от къде другаде да си ги купиш. Не знам каква роля играят за надеждността в Гугъл, но пък си е гъзария да си купиш 15-17 годишен .com :)
 

Горе