Допълнителни доходи за непълнолетни ?

ExclusiveBG

New Member
Здравейте

Вчера се регистрирах във форума и доста добри неща намерих просто уникално съдържание ,всичките теми бяха написани просто уникално и се разбираше за какво става дума.Следния ми въпрос към вас е има ли работа за непълнолетни от вкъщи? Разрових се доста из форума но не намерих или съм пропуснал ,моля ако има някоя тема или предложения нека пуснете едно мнение със линк ,защото лятото наближава и ако е възможно ще се пробвам със някакво изкарване не искам само да седя вкъщи или да влача из почивки нон-стоп ми да събера някой лев.Мерси предварително на всички ,който ще се включат.

Поздрави : Габриел
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

ако можеш да пишеш качествени статии, да владееш езици или пък програмиране, ако ще и на 10 години да си ще се намери работа, напиши какво можеш да правиш освен желанието да работиш и изкараш лев
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Ами разбирам от Opencart , RexCart , SummerCart влече ме маркетинга но едва ли ще има някой да иска да ме вземе.
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Защо трябва да има „някой да иска да те вземе“?

Мислиш погрешно, в типичния за българските бедняци шаблон „търся си работа“, което обикновено значи „търся си работодател“.

Мисли по друг начин - „предлагам услуги“ например.

Какво може да предложиш на изгодна цена и с добро качество?

Имай предвид, че има един куп бюрократични глупости, които спират работодателите да взимат на работа непълнолетни (уж било „за да се защитят децата“).

Ето някои коментари, които съм правил по въпроса във форума, може да разгледаш и контекста като цъкнеш на иконата „
viewpost-right.png
“:

Така става като полагате нелегален детски труд и ползвате данните на родителите си нелегално, не подавате данъчната си декларация пак нелегално. Изобщо всичко ви е нелегално. Още от малки държавата ви прави престъпници (набива ви в мозъците идеята, че сте престъпници). Важното е да ви се вмени чувство за вина за да не протестирате когато ви дерат. Взимайте пример от вашите родители - не четете законите за да не разберете, че държавата бълва нови и нови закони всяка година, като количеството на новите закони превишава количеството на отменените (ако изобщо има отменени). След като не знаете този факт няма как и да протестирате. А ако случайно прочетете в някой форум за това - правете се, че не сте разбрали какво ви казват и си трайте. Преклонената глава сабята не я сече са казали мъдрите българи по времето на турското робство. Сега по време на европейското робство тази сентенция е особено актуална. Следваме светлия пример на САЩ - държавата с най-много престъпници (затворници). Там мъдрите законодатели редовно измислят нови престъпления за да може частните затвори да се увеличават.

[video=youtube;lUt_fIB6A_Y]http://www.youtube.com/watch?v=lUt_fIB6A_Y[/video]


От близо месец Дони работи за ямайска фирма за изработване на уебсайтове. Наскоро е получил първия си хонорар от 400 долара.

Много ми е интересно как точно си е платил данъците и най-вече осигуровките. Вероятно е извършил измама като е дал данните на свой родител. Тоест още от малък държавата го принуждава да бъде престъпник - полага нелегален детски труд, извършва измама в съучастие с родителите си. Ако родителят, който получава плащането го декларира и плаща данък, това значи че се извършва пране на пари - парите от нелегалния детски труд се представят като легален доход.


Малолетните нямат право да имат сметка в PayPal и дебитна карта.

За непълнолетните не съм сигурен.

Ако случайно не знаеш какво значи малолетен - това значи под 14 години. От 14 до 17 се казва непълнолетен. От 18 нагоре - пълнолетен.

По принцип на непълнолетните им е забранено да полагат труд без да са се преборили с бюрокрацията (има някакви бюрократични пречки - питай адвоката си да ти каже). За малолетните май е още по-забранено да полагат труд.

Щом си "малолетен" сигурно не знаеш, че държавата изисква плащане на данъци и осигуровки когато полагаш труд. Такива като теб обикновено работят нелегално като ползват името и дебитната карта (банковата сметка) на родител. Имай предвид, че ако лицето, на което се води банковата сметка (сметката в PayPal, дебитната карта) не си плати данъците и не изпълни другите изисквания в закона ще дължи глоба, която ще е по-голяма от спечелените пари. Около 30% от доходите отиват за данъци и осигуровки (ако се работи легално). Ако се работи полулегално - само 8% осигуровки и 10% данък. Ако се работи съвсем нелегално - няма данъци и осигуровки. Ако получаваш пари от фирма в ЕС има и регистрация по ЗДДС (или глоба 500 до 5000 лв, ако регистрацията не е направена в срок).

Пиша това не за да те отказвам, а за да знаеш с какво се захващаш. Някои не знаят, че плащането на данъци и осигуровки е сложно и си мислят, че могат да проверят как стоят нещата след като са получили парите, което не е вярно. Трябва предварително да се проучва кои закони ще се нарушават и колко са глобите за да се прецени дали е изгодно да се извършва тази дейност. Преди да се прави нещо трябва да се мисли какво ще стане, ако се направи по план (а не след като се направи да се мисли "трябваше ли да го правя?").

Незаконно е непълнолетното лице да полага труд без специални разрешения. Незаконно е, защото те "защитават"... Това няма нищо общо със сайтовете.

Трудови правоотношения » Закрила труда на непълнолетните лица



Учителите, които карат децата да работят нелегално - в затвора.

Интересно е до къде свършва обучението и къде започва полагането на труд. Значи ако сайта е по училищен проект - това е с учебна цел, може да се прави. Ако сайта е с цел печалба - незаконен детски труд?

Приемането на работа на лица до 18 - годишна възраст без разрешение от Инспекцията по труда е обявено от закона за престъпление по силата на Наказателния кодекс.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда санкция лишаване от свобода до шест месеца и глоба от петстотин до хиляда лева, ако лицето е на възраст от 16- до 18- годишна възраст и лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева , ако лицето е до 16 - годишна възраст. За повторно извършване на деянието санкцията е завишена, като за лицата от 16- до 18- годишна възраст тя е лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева, а за лицата до 16- годишна възраст - лишаване от свобода до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

Разрешение за приемане на работа на лица до 18 - годишна възраст се дава от Дирекция "Инспекция по труда" по местонахождение на обекта, в което лицето ще извършва работа.

За целта работодателят прави писмено искане до Дирекция "Инспекция по труда", в което се посочват идентификационните данни за фирмата, името на лицето за което се иска разрешението, неговото ЕГН, длъжността, която ще заема и работата, която ще извършва. Искането се прави преди да бъде сключен трудовия договор с лицето.

Към искането за издаване на разрешение се прилагат следните документи:

копие от акта за раждане на лицето или личната карта;
проект на трудов договор;
медицинско заключение;

Заключението се издава от Службата по трудова медицина, обслужваща работодателя, въз основа на карта за преминат медицински преглед при терапевт (личен лекар), хирург, офталмолог, невролог и отоларинголог. За лицата, ненавършили 15 годишна възраст, заключението се издава от лекарска консултативна комисия към детските отделения на многопрофилните болници за активно лечение.

Длъжностна характеристика.
Оценка на риска на работното място;
Списък на предприетите мерки за отстраняване на идентифицираните рискове на работното място, където ще работи лицето;

За лицата, ненавършили 15 - годишна възраст, се представя и съгласие на родителя (попечителя) за започване на работа, както и разпределение на работно време.

След извършване на проверка на посочените условия за труд, Дирекция "Инспекция по труда" дава или отказва исканото разрешение за всеки отделен случай.

Трудовият договор с лице, навършило 14 години, се сключва от самото лице, а трудовият договор с малолетно лице, се сключва от неговия родител или настойник.

А какво става когато лицето само се наема на работа без да има фирма, без да се осигурява? Кой ще лежи в затвора? Може би ще вкарат детето в затвора, защото само е нарушило собствените си права? Само е принудило себе си да полага нелегален детски труд без да плаща данъци и осигуровки?



Като гледам какви сайтове имаш в подписа си предполагам, че си непълнолетен.

В една друга тема писах:

Ако не осребриш чека не могат да докажат, че си бачкал без да плащаш осигуровки.

Като се замисля нарушаваш и още закони, защото вероятно си непълнолетен, а за да може непълнолетен да работи трябва някакви бумащини да се попълват и да се иска разрешение... Ако направят една акция "непълнолетните работници" колко народ ще изгори...

Често срещана практика е децата да бачкат като крадат самоличността на родителите си (обикновено родителите се съгласяват децата им да ползват тяхната самоличност, но не знаят, че по този начин стават съучастници в престъпление или не им пука). Не знам в друга държава да има толкова непълнолетни престъпници като относителен брой...

Най-евтиния вариант да се спасиш от плащане на данъци е като не работиш и не получаваш доходи. Може да се препитаваш временно с кражби на кокошки (или други такива дейности с доходност колкото кражба на кокошки: кликане по реклами без да плащаш данъци (...) ). След като те тикнат в затвора ще те хранят безплатно. След това пак продължаваш с кокошките (или аналогичните дейности), пак те прибират на топло (няма да имаш разходи за парно през зимата!) и т.н. По този начин няма да плащаш данъци. Обаче има един проблем - за да можеш да се възползваш от безплатния затвор трябва да си пълнолетен (иначе може и да не те уредят с престой там). За престой в затвора все още не са въвели данък.

На практика всички деца, които кликат по реклами и получават пари в PayPal, AlertPay и т.н. извършват данъчни нарушения. Също така извършват и "измама" като ползват чужда самоличност (обикновено пишат данните на родителите си когато се регистрират в системи като PayPal, AltertPay). Извършват и нарушения на трудовото законодателство като извършват труд без съответните документи. По този начин още от малки се учат да нарушават закона и да свикват с мисълта, че са престъпници.
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

То не е и задължително някой да те "вземе". Можеш да работиш и по свои проекти, което ще ти помогне да се развиваш с максимални темпове. Съвета ми е на този етап да не търсиш просто някой лесен лев, а да вложиш времето си в това да натрупаш опит и знания.
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Здравейте

Вчера се регистрирах във форума и доста добри неща намерих просто уникално съдържание ,всичките теми бяха написани просто уникално и се разбираше за какво става дума.Следния ми въпрос към вас е има ли работа за непълнолетни от вкъщи? Разрових се доста из форума но не намерих или съм пропуснал ,моля ако има някоя тема или предложения нека пуснете едно мнение със линк ,защото лятото наближава и ако е възможно ще се пробвам със някакво изкарване не искам само да седя вкъщи или да влача из почивки нон-стоп ми да събера някой лев.Мерси предварително на всички ,който ще се включат.

Поздрави : Габриел

Нещо ни блафираш тука ! В тази тема http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=53316 ти беше автора или поне ти беше човека, който се свърза с мен в скайп. Казваш,че вчера си се регистрирал, а ника ти тук съвпада със скайпа ти, който пък е с името "Габриел". В следващото си мнение трябва добре да се аргументираш колко профила имаш и защо ни блафираш,че вчера си регистриран ???
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Темата съм я видял това ,че съм написал име което го има във друга тема не означава ,че съм човека ,който го е правил.
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Темата съм я видял това ,че съм написал име което го има във друга тема не означава ,че съм човека ,който го е правил.

Абе ей смешник, няма само да ме правиш на балък. Миналата тема беше пусната от друг ник, след това ти ме намери в скайп. Правеше се на големия играч дето вложил 15К в дрехи. Докладвах на админите да ти проверят профила/ите.
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Имаш ли някакви познания от Wordpress?
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

Човекът е един и същ. Малко вероятно е да вложи 15К за дрехи, а сега да си търси работа...
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

aбонирам се за темата, може да стане интересно...
 
От: Допълнителни доходи за непълнолетни ?

То вече е интересно :lol:
 

Горе